Susuz ilçesinin Karapınar Köyü'de 50 adet kovanıyla arıcılık yapan 56 yaşındaki Aliyar Çelebiler bal süzümü için kovanların yanına gittiğinde bir kovandan sızan balın yeşil renkte olduğunu gördü. Kovanları açıp çerçeveleri süzmek için şehir merkezindeki işyerine getirdi. Balları bir bir süzdüğümde de bir çok çerçeve balın yeşil renkli olduğunu gördü.
Balların yeşil renkte olmasını bol yağış ve kovanların çevresindeki endemik bitki yoğunluğuna bağlayan Aliyar Çelebiler, "Kovanı ilk açtığımda renk tamamen yeşildi sonradan ağır ağır sarıya dönmeye başladı. İlk gördüğümde öyle güzel bir yeşil renk vardı ki insan bakmaya bile kıyamıyordu. Komşular, yakınlarım köydeydi bizde kovanı ilk açtığımızda göz hakkı olan ikramda bulunmak istedim. Bir çerçeveyi ikiye bölüp ikram ettim. Diğer çerçeveye baktım o da yeşil. Sonra şişeye süzdüğümde de şişe tamamen yeşil oldu.
Deve dikeni ve düve tabanı diye adlandırılan çiçeklerin bol olduğu zaman yeşil bal oluyormuş. Yağmur da çok sağınca bu çiçekler peteklerin olduğu yerde fazlasıyla yetişmişti. Böylelikle bizim ballarda yeşil oldu. Balımız çok da keskin bir bal. Ağzınıza aldığınızda hemen doğallığını fark edebiliyorsunuz. Ben zaten ballarımı organik üretiyorum. Şeker falan kullanmıyorum. Arıya beslenmesinde bile bal veriyorum." dedi.