Kursiyerler, evde oturan bayanları da bu tür faaliyetlere katılmalarını tavsiye ederken yaptıkları işlerden büyük keyif aldıklarını söylüyorlar. Amaçlarının, yörenin kaybolmaya yüz tutmuş eserlerini tekrar gün ışığına çıkarmak olduğunu belirten Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Derya Karaosmanoğlu, bu sayede kursiyerlerin aile ekonomisine katkıda bulunduklarını söyledi.
Karosmanoğlu, kullandıkları malzemenin genelde fındık dalı olduğunu ancak bayanların fındık dalını kullanmakta zorlandıkları için bambu kullandıklarını ifade ederek, "Sepetler normalde yöremize ait fındık dalından yapılıyor. Ancak fındık dalı bizler için zor olduğundan bambu çubuklarıyla çalışıyoruz. Bayanlar bu sayede istedikleri şekli, modelleri çok rahatlıkla verebiliyor. Kursiyerlerimiz bir yandan meslek öğrenirken bir yandan da aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.
Kaybolmaya yüz tutmuş eserleri tekrar günümüze taşımayı amaçlıyoruz. Burada amacımız sadece sepet değil, sepetin farklı alanlarda kullanabileceğimizi anlatmaya çalışıyoruz. Sepeti gün yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz. Bölgemiz turizm merkezi olduğundan gelen turistlerin uçaklarla ülkelerine rahatlıkla götürebileceği minyatür hediyeler de yapıyoruz" dedi.
Kursiyerlerden Pınar Bayram da meslek öğrenmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, özellikle evdeki bayanların mutlaka bu tür aktivitelere katılması tavsiyesinde bulundu. Bayram, burada çok kaliteli zaman geçirdiklerini ifade ederek, böylelikle hem stres attıklarını hem de aile bütçelerine katkıda bulunduklarını sözlerine ekledi.