20-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Türk Mutfağı etkinliklerinde "Karabük Lezzet Şenlikleri" kapsamında Safranbolu'ya ait yemeklerin ortaya çıkartılarak gelecek nesillere yarışma ortamı ile aktarılması, sürekliliğin sağlanması ve ilçenin Gastronomi Turizmine katkı sunulması amacıyla 'Yöresel Ev Yemekleri Yarışması' düzenlendi. Safranbolu Tarihi Çarşı Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte jüri üyeleri yarışmaya katılan 27 yarışmacının yaptıkları yöresel yemeklerinin tadına tek tek bakarak puan verdiler. Değerlendirme sonunda yarışma birincisi Etli Yaprak Dolması ile Hanife Biçer olurken, ikinci Zerde Tatlısı ile Zafer Güler, üçüncü ise Ispıt Dolması ile Hacer Öztürk oldu.
Yöresel Ev Yemekleri yarışması jüri üyelerine ve yarışmaya katılan yarışmacılara katılım ve teşekkür belgelerinin Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Karabük AK Parti Milletvekili Cumhur Ünal ve protokol üyeleri tarafından verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.