İslam alemi için aç olanı anlama, huzur ve bereket manası taşıyan Ramazan'ın coşkusunu yaşıyoruz. Bu anlamlı ayda, sevdiklerimize de gerek iftar gerekse sahurda yapılacak lezzetli yemekler oldukça araştırılıyor. Bu bağlamda, 'Bugün iftarda ne yemek yapsam?' sorusu sofralarına lezzet katmak isteyenler için yoğun bir şekilde sorgulanıyor.
Haberimizin detaylarından, Ramazan'ın 15. günü için yapabileceğiniz birbirinden lezzetli iftar menüleri ve yemekleri bilgilerine ulaşabilirsiniz.
İşte, sizin için seçtiğimiz bugünün menüsü;
ENGİNAR ÇORBASI
MALZEMELER
Terbiye için:
Servis için:
Süslemek için:
YAPILIŞI
Servis için 6 adet enginarın ortasındaki tüylü kısmı yaprakları üzerinde kalacak şekilde kaşık yardımıyla çıkarın. Yapraklarının açılmaması için iple enlemesine bağlayıp, tuz eklenmiş bol suda hafif yumuşayana dek haşlayın. Soğuk suya çıkarıp suyunu süzün. Daha sonra soğumaya bırakın. Çorba için tereyağını tencereye alıp eritin. Un ilave edip kavurun. Yemeklik doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsağı katıp birkaç dakika karıştırın. Ardından dilimlenmiş enginarları ilave edin ve su ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, enginarlar yumuşayana dek pişmeye bırakın. Terbiye için tüm malzemeyi çırpma teli ile çırpıp, yavaş yavaş ve karıştırarak çorbaya ilave edin. 1 dakika sonra ocaktan alıp, blenderden geçirin. Ilık çorbayı soğuk enginarların içlerine pay edin. Dereotu ve limon kabuğu ile süsleyip servis yapın.
FIRINDA SEBZELİ TAVUK
MALZEMELER
YAPILIŞI
Yıkanıp kurulanmış derili tavuk baget, kabuğuyla iyice yıkanmış patates, temizlenmiş arpacık soğan, irice doğranmış havuç, sarmısak, zeytinyağı, toz kırmızıbiber, kekik ve damak tadınıza göre tuzu fırın poşetine koyup, ağzını sıkıca bağlayın ve sallayarak karışmalarını sağlayın. Fırın tepsisine yerleştirip, 2-3 yerinden bıçak yardımıyla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
HAYDARİ
MALZEMELER
YAPILIŞI
Sarımsağı bir tutam tuzla havanda dövün. Yoğurdu geniş bir kaba alın. Üzerine beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu, zeytinyağı ve dövülmüş sarımsağı ekleyin. İyice karıştırıp servis tabaklarına alın. Üzerine arzunuza göre zeytinyağı gezdirin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
DEMİRHİNDİ SOSLU YEŞİL SALATA
MALZEMELER
Sos için:
YAPILIŞI
Geniş bir kapta kıyılmış göbek salata, mısır, Meksika fasulyesi ve dilimlenmiş domatesi harmanlayın. Sos için demirhindiyi ufak parçalara ayırıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kaynatıp, kaşık yardımıyla ezin ve soğumaya bırakın. Demirhindi, zeytinyağı, nar ekşisi, zahter ve tuzu iyice çırpın. Sosu salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.
REVANİ
MALZEMELER
Şerbeti için: