Metabolizmanızı hızlandırmanın en iyi yollarından biri bol bol yer elması tüketmek! İşte yer elmasına dair her şey...
İŞTE YER ELMASININ MUCİZEVİ FAYDALARI….
•Çok düşük kaloriye sahiptir. Bu nedenle kilo vermek için; diyet ve spor yapanlara ara öğün olarak önerilir.
•Yapısında bulundurduğu besin değerleri ile kansızlığa iyi gelir.
•Hemoroitlere iyi gelir.
•Haşlanarak lapası çıkarılan yer elmasının lapa hali, şişlikler üzerine konulması halinde şişliklere de iyi gelmektedir.
•Cildi güzelleştirerek daha parlak ve güzel görünmesini sağlar.
•Besleyicidir ve vücut direncini arttırmaktadır.
•Böbrek, safra kesesinin ve pankreasın düzenli çalışmasını sağlar.
•Göğsü yumuşatarak, öksürüğü kesmektedir.
•Romatizma ağrılarına ve kronikleşen ağrılara iyi gelir.
•Emziren annelerde sütünün arttırılmasında fayda sağlar.
•Kabızlığı giderir ve idrar söktürür.
•Haşlanmış suyu ile saçların yıkanmasında saçları parlatır ve saç diplerini kuvvetlendirir.
•İçeriğinde nişasta bulunmadığı için, şeker hastalarına fayda gösterir.
Bazal metabolizma hiç hareket etmeden uyku halinde bile vücudumuzun harcadığı enerjidir. Hormonsal nedenler, hareketsizlik veya yaşa bağlı olarak azalmaya mahkum olan bazal metabolizma kilo almaya başlama sebeplerimizin en başında gelir.
METABOLİZMAYI HIZLANDIRIYOR!
Yaşla birlikte azalan metabolizma hızının azalmasının bir diğer nedeni de 25-30 yaşlarından itibaren vücutta metabolizma hızında rol oynayan 7- keto düzeyi azalmasıdır. Bu madde insan vücudunda bulunan fakat yaşla beraber miktarında azalma olan bir metabolizma hızlandırıcıdır. Dışarıdan alımı da mevcut olan bu maddenin mükemmel bir kaynağı olan yer elması, sebze reyonlarında bolca bulunmaktadır.
Kimi ailelerin mutfaklarına hiç girmeyen bu sebze aslında oldukça lezzetlidir. Hem zeytinyağlısı hem de kıymalı yemeği yapıldığında damak tadına hitap eden bir lezzete sahiptir. Yer elması 7-keto bakımından zengin bir besindir ve haftada 1-2 defa tüketiminde metabolizma desteği olarak ciddi rol oynar.
YER ELMASI İÇİN EN İYİ PİŞİRME YÖNTEMİ:
Beslenme ve Diyet uzmanı Hülya Çağatay'a göre bol soğanlı ve kerevizli bir zeytinyağlı sebze yemeği en iyis olabilir. Haftada 2-3 defa tüketimi hem içeriğindeki mineral vitaminler bakımından hem de sebze oluşu nedeniyle sebze tüketiminizi olumlu etkileyeceğinden oldukça yararlı olacaktır.