Yağ yakan içeceği hazırlamak oldukça basit. Üstelik malzemeler de ulaşılabilir ve maliyetli değil. Bakalım bize neler gerekli:
-1 kg limon
-400 gram kereviz
-2 litre su
HAZIRLANIŞI:
Kerevizlerin kökünü rendeleyin ve 2 litre suyla karıştırın. Sonrasında 1 adet limonu rendeleyip kerevizli suya koyun. Hazırlanan karışımı 25 dakika kaynatın. Karışımı soğutmak için 6 saat bekletin. Geriye kalan limonun suyunu sıkın. Karışımınız hazır.
NASIL TÜKETİLİR?
Gün boyunca yemeklerden önce 1 su bardağı tüketilmeli ve 3 su bardağını geçmemeli. Bir ay boyunca tüketip bir ay mola verin. Karışımı tüketmeden önce her ihtimale karşı doktorunuzdan onay almakta fayda var. Düşük tansiyon probleminiz var ise bu içeceği tüketmeyin...
LİMONUN FAYDALARI NELERDİR?
C vitamini, B6 vitamini, A vitamini, E vitamini, folik asit, niyasin, tiyamin, riboflavin, pantotenik asit, bakır, kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, çinko, fosfor ve protein içerir. Diyabeti ve yüksek tansiyonu önler. Kabızlık problemine karşı oldukça etkilidir. Böbrek taşlarının oluşumuna engel olur. Diş etlerini yatıştırır. Limonun kabuğuyla diş etlerinize masaj yapabilirsiniz. Limon suyu soğuk algınlığı ve grip gibi hastalık sorunlarıyla mücadele eder.
KEREVİZİN FAYDALARI NELERDİR?
Kan basıncını kontrol altına alır. Vücuttaki sıvı dengesini dengeler. Kalp krizi geçirme riskini azaltır. Afrodizyak özelliği vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kadınların regl dönemini düzenler. Karaciğeri korur. Balgam söktürücü özelliği vardır.