Fındık Kavrulmuş kaç kalori?

Fındık (Kavrulmuş) kaç kalori? (40 gr)

Miktar
Birim
263.20 kcal
% 10.29 Karbonhidrat % 11.67 Protein % 69.79 Yağ

Fındık (Kavrulmuş) % 10,29 karbonhidrat, % 11,67 protein, % 69,79 yağdan oluşur. Fındık (Kavrulmuş) kaç kalori? Fındık (Kavrulmuş) diyette yenir mi? Fındık (Kavrulmuş) besin değerleri nedir? Fındık (Kavrulmuş) karbonhidrat değeri nedir? gibi sorular bu besinle ilgili en popüler sorular arasındadır. 1 Avuç Fındık (Kavrulmuş) 263,20 kaloridir. Fındık (Kavrulmuş) içeriğinde 3,84 Karbonhidrat(g), 4,35 Protein(g), 26,03 yağ(g), 2,99 lif(g), 0,80 Sodyum(mg), 231,20 potasyum(mg), 82,00 Kalsiyum(mg), 17,60 A Vitamini(ui), 0,55 C Vitamini(mg), 1,39 ve Demir barındırır. Fındık (Kavrulmuş) kalorisi ve besin değerleri…

BESİN DEĞERLERİ

Avuç

Karbonhidrat (g)

3.84

Protein (g)

4.35

Yağ (g)

26.03

Lif (g)

2.99

Kolesterol (mg)

0.00

Sodyum (mg)

0.80

Potasyum (mg)

231.20

 

Kalsiyum (mg)

82.00

Vitamin A (ui)

17.60

Vitamin C (mg)

0.55

Demir

1.39
Fındık Kavrulmuş kaç kalori?

KULLANICILARIN MERAK ETTİĞİ DİĞER SORULAR

1 tane çiğ fındık kaç kalori?

1 adet çiğ fındık kalorisi incelendiğinde yaklaşık olarak 1 gram ağırlığında olan bir adet çiğ fındığın 7 kalori (kcal) değerinde olduğu görülmektedir. Markalarına göre 100 gr çiğ fındık kalori hesabı şu şekildedir; 100 gr Çerezya marka çiğ iç fındık kalori değeri: 678 kalori (kcal)

2 avuç kavrulmuş fındık kaç kalori?

Kavrulmuş Fındığın 100 gramında 658 kcal kalori, ayrıca 1 Avuç yani 40 gram Kavrulmuş Fındıkta 263 kalori bulunmaktadır. Fındık, folik asit, E,K ve C vitaminleri,demir,çinko,bakır gibi mineraller, protein, lif açısından zengin bir kaynaktır. Yağ ve kalori içeriği yüksek olduğundan ölçülü tüketilmelidir.

1 adet tuzlu fındık kaç kalori?

KAVURMAYIN, ÇİĞ TÜKETİN Kavrulmamış fındıklar, kavrulmuş fındıklara oranla 2 kat fazla antioksidan içerir. Bu nedenle fındık alırken çiğ (kavrulmamış) olmasına özen göstermeliyiz. Fındık yağı E vitamini açısından zengin bir kaynak. E vitamini, kırmızı kan hücrelerinin parçalanmasını önleyerek anemi riskini azaltıyor.