Kınık Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı'nın iş birliği ile başlayan proje 2018 yılında hayata geçti. 2018 yılından bu yana 4 bin 300 hasta gezici tarama ve diş sağlığı aracı ile ağız ve diş tedavisinden yararlandı.
HİZMET VATANDAŞIN AYAĞINA GELDİ
Ağız ve Diş Sağlığı Gezici Teşhis ve Tedavi aracı ile, kırsalda yaşayan ulaşım yönünden dezavantajlı vatandaşlar başta olmak üzere, özellikle; çocuk, yaşlı, yatalak ve engelli vatandaşlara düzenli olarak diş teşhisi, tedavisi, diş çekimi ve dolgu tedavileri yapılıyor.
BİR GÜN ÖNCESİNDEN ANONS YAPILIYOR
İlçe ve çevre köylerdeki vatandaşlar ise bir gün öncesinden yapılan anonslar ve sms ile bilgilendirilerek mobil gezici diş aracının geleceğinden haberdar ediliyor.
2018'DEN BU YANA HİZMET VERİYORUZ
Projenin hayata geçme hikayesini anlatan Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, "Bergama Devlet Hastanesi ve Kınık'ta sağlık idareciliği yaptığım sırada baktım ki özellikle Kınık'ın köylerinden çok sayıda hasta talebi var. Belediyeye geçtiğimde de Kınık'ın dağ köylerini uzak köylerini iyi bildiğim için bu köylerin ağız ve diş sağlığı ve tedavisi için böyle bir hizmeti ayaklarına götürmek ve kaliteli sağlık hizmetini Bakanlığın yönetmeliğine uygun yapmak için harekete geçtik. Aracı da 2018 yılında alarak hizmet vermeye başladık. " dedi.
365 GÜN KESİNTİSİZ HİZMET
Mobil diş aracının 365 gün boyunca kesintisiz hizmet verdiğini belirten Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, merkezden 23 kilometre uzaklıktaki dağ köyünden merkeze yakın köylere kadar kar kış demeden hizmetin vatandaşa ulaştığını belirtti.
MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ DE YARARLANIYOR
Tarım sezonun başlamasıyla mevsimlik tarım işçileri de Kınık Belediyesi, Ağız ve Diş Sağlığı Gezici Teşhis ve Tedavi aracında diş sağlığı hizmeti alıyor. Tarım arazilerini tek tek dolaşan ekipler, çalıştıkları alanlarda mevsimlik işçilerinin ağız ve diş sağlığı bakımlarını yapıyor .
ÇOCUKLARA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİMİ DE VERİLİYOR
Ekipler ayrıca köydeki çocukların dişlerini kontrol edip ağız ve diş sağlığı konusunda çocuklara eğitim verdi. Proje, teşhis ve tedavi gezici aracı olması nedeniyle Türkiye'de bir ilk. Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer pilot olan bu uygulamanın diğer belediyelere de örnek olmasını diliyor. Vatandaşlar ve mevsimlik tarım işçileri de projeden çok memnun olduklarını ifade ediyor.