Türkiye'nin ilk yerli pizza zincirlerinden olan Pizzabulls, çalışanına sağladığı franchise modeliyle dikkat çekiyor. Kurye, pizza ustası, garson gibi bünyesinde çalışanlara hem franchise verip hem de şubenin tüm yatırım masraflarını üstlenerek patron yapan şirket, biri yurtdışında toplam 47 şubenin 17'sini bu yöntemle hizmete açtı. Pizzabulls Genel Müdürü Zeynel Akyol, "Markanın sahiplenilmesi ve işleyişin bilinmesi bizim için en önemli konuların başında geliyor. Bu süreci de en iyi kendi çalışanımız biliyor. Bu nedenle çalışanlarımızla büyüyoruz" dedi. Ortalama 10 kişinin çalıştığı bir şubenin ortalama 100 bin dolara mal olduğunu aktaran Akyol, "Biz bu maliyeti üstleniyoruz. Şubeyi açan çalışanımız kazandıkça bize borcunu ödüyor" diye konuştu. Her çalışanın kendi şubesini açmak için başvuru yapabildiğini aktaran Akyol, "Bu yıl açtığımız Pizzabulls Akademi'de hem çalışanlarımız hem de franchise adaylarımız eğitim alıyor. Çalışanlarımızın aldığı eğitimler ve çalıştığı yılları baz alarak bir puanlama yapıyoruz. Mali desteği de bu puanlama sistemine göre veriyoruz" ifadelerini kullandı.
ÇALIŞAN SAYISINI BİNE ÇIKARACAK
Pizzabulls'un hali hazırda 47 şube ve 700 çalışana ulaştığını anlatan Akyol, şirketin geçen ay da Londra'da açtığı şubeyle yurtdışına açıldığını bildirdi. İran, Irak, Katar ve Azerbaycan'dan da teklif aldıklarını aktaran Akyol, şöyle devam etti: "Yılsonuna kadar 3'ü yurtdışında olmak üzere şube sayımızı 70'e çıkarmayı hedefliyoruz. Yurtiçi ve yurtdışındaki şubelerle birlikte çalışan sayımızı yılsonuna kadar bine çıkarmayı planlıyoruz."
ALTYAPIYA 1 MİLYON DOLAR YATIRDI
PIZZABULLS'UN
2015'te altyapıya 1 milyon dolarlık yatırım yaptığını anlatan Zeynel Akyol, "Pizza hamurundan tatlılara kadar tüm ürünler Ümraniye'deki merkezden şubelere gönderiliyor. Sadece üretim değil, çağrı merkezinden lojistiğe kadar tüm birimleri de merkezde topladık" dedi