1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle eylemlere kapatılan Taksim meydanı sendikaların çelenk bırakmalarına sahne oldu. Daha önce İstanbul Valiliği ve Kaymakamlığından izinli olan HAK-İŞ (Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu), MEMUR-SEN, TÜRK-İŞ (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu), BİRLEŞİK KAMU-İŞ (Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu), BASK üyesi TEÇ-SEN (Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası), HAK-SEN, Bağımsız HUZUR SAĞLIK İŞ (Huzur Sağlık ve Sosyal Hizmetler İşçileri Sendikası), BAĞIMSIZ HEP-SEN (Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası), SİME-SEN, SAHİM-SEN, MESAM ve Bağımsız HEKİM BİRLGİ SENDİKASI (Hekim Birliği, Sağlık Ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası) Taksim Cumhuriyet Anıtına çelenk bıraktı.
MEHTERAN, AŞÇI, AVUKAT, MADENCİ, MÜHENDİS KIYAFETLERİ İLE TAKSİM'E GELDİLER
Mehter, aşçı, avukat, madenci, mühendis kıyafeti giyen Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) üyeleri ve beraberindeki grup, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Meydanı'na geldi. Burada Atatürk heykeline çelenk bırakan grup, "Yaşasın 1 Mayıs emekçinin bayramı" sloganları attı. Grup adına açıklama yapan SİME-SEN Genel Başkanı Kenan Haluk Baytemir, "Bugün burada emek, özgürlük, adalet temeline dayalı toplumsal barış, çoğulcu ve özgürlükçü demokratik düzenin egemen olması için bir araya geldik. Kurum tazminatının kurumda çalışan tüm personele verilmesini talep etmekteyiz. Enflasyon farkı aylık olarak maaşa yansıtılmalıdır" dedi.
6 ÜLKENİN SAĞLIK SENDİKA TEMSİLCİLERİ TAKSİM'E GELDİ
Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) Genel Başkanı Yunus Şimşek ve beraberindeki heyet 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Şimşek, "1 Mayıs'ta aralarında Güney Kore, İtalya, Portekiz, Yunanistan, İspanya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 6 ülkenin uluslararası sağlık sendika heyetlerinin de bulunduğu kalabalık grup 'sağlıkta şiddet istemiyoruz' ve 'emek bizim hak bizim. Dünyanın dört bir yanında sebepler değişiklik gösterse de mücadelenin özeti hep aynıdır. Bizler yaşamak ve yaşatmak için emek verenler güç sarhoşu ev sahiplerinin vicdanları karartmasına, gözleri köreltmesine, emeği susturmasına asla izin vermeyeceğiz." dedi.
MESAM 1 MAYIS'TA İLK DEFA TAKSİM'DE YAR ALDI
Kısa adı MESAM olan Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği, tarihinde ilk kez 1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı'na çıktı.
Mesam Başkanı Recep Ergül ve MESAM üyelerinden oluşan heyet, Taksim Cumhuriyet Anıtına çelenk bıraktı. MESAM Heyeti, 1 Mayıs 1977 deki olaylarda hayatını kaybedenler ile Gazze'de katledilenler için saygı duruşunda bulundu.
MESAM Başkanı Recep Ergül yaptığı konuşmada şunları dedi; "1 Mayıs işçi, emekçi ve dayanışma gününü kutluyor, 1 Mayıs 1977 de hayatını kaybeden emekçi insanlarımızı saygıyla anıyoruz. Emek, yüce bir değerdir.MESAM'ın 15 bin müzik emekçisi üyelerimizin ekonomik ve sosyal pek çok sorunları mevcuttur. Kültür ve sanat hayatımızın ve bilhassa müziğimizin iyi bir durumda olduğunu söyleyemeyiz. Bunun için acil önlemler alınmalı ve Fikir ve Sanat Eserleri kanununda acil iyileştirmeler yapılmalıdır."