Iğdır Üniversitesi, geçtiğimiz kasım ayında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından yürütülen "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı" kapsamında "Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler'' alanında ihtisas üniversitesi olarak programa dâhil edilmişti. O tarihten itibaren çalışmalara başlayan ve önemli projelere imza atan Iğdır Üniversitesi, tüm laboratuvar testlerini başarıyla tamamlayarak üretim izinleri alınan Lavanta yağının seri üretimine başladı.
Seri üretime geçilen Lavanta yağı ile ilgili yeni sezonu açtıklarını belirten Öğr. Gör Karadağ, şu bilgileri paylaştı: "Lavanta yağını herhangi bir katkı olmadan %100 doğal, su buharı distilasyon yöntemiyle elde ediyoruz. Bu ürün hem sağlık hem de endüstri alanında kullanılabilecek bir üründür. Kullanım olarak direk kullanımı değil, seyreltilerek kullanımı daha uygundur. İleriki süreçlerde Iğdır Üniversitesi bünyesinde lavanta kolonyası, oda spreyi gibi ürünler de üretmeyi düşünüyoruz ve alt yapı çalışmalarını yapıyoruz. Bu yıl çıkan hasadın sonuçlarına göre çeşitli değerlendirmeler yapacağız."
Rektör Alma değerlendirmelerinde, "İhtisas üniversitesi olduktan sonra bu ivme ile genel bütçe kaynaklarını beklemeden hızlı bir şekilde farklı projelerle de destekleyip bunu belirli bir noktaya getirme çabamız ve gayretimiz oldu. Bu kapsamda bugüne kadar ondan fazla toplantı yapıldı ve çalışmalarımızı sonuçlarını almaya başladığımız için mutluyuz. Lavanta yağı ile başlayan ve çeşitlendireceğimiz ürünler ile hem bölgesel kalkınmaya hem de Üniversitemize önemli katkılar yapacağız. Bu çalışmalarda emeği olan tüm hocalarımı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.