Kültür ve Turizm Bakanlığının ilan edilen Türk Mutfağı Haftası dolayısı ile Hatay'da etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte Hatay'ın yöresel yemekleri, nohutlu firik pilavı, Kabak Boranisi, peynirli börek ve tepsi kebabı misafirlere tanıtıldı.
Etkinlikte konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Türk Mutfağı Haftasında şimdi Hatay zamanı diyerek, Hatay mutfağını ön plana çıkarmak istediklerini söyledi.
HATAY'IN YÜZYILLIK LEZZETLERİ
Hafta boyunca il merkezinde ve ilçelerde yaptıkları etkinliklerde Hatay mutfağının yüzyıllardır var olan lezzetlerini tanıtarak misaf1irlere tattırdıklarını anlatan Işıkgör, "Gastronomi kenti Hatay yüzlerce kahvaltılık ve yemek çeşitleri ile Türkiye'nin önemli kentlerinden biri. Ortadoğu ve Anadolu'nun izlerini taşıyan mutfağımızı hafta boyunca yaptığımız etkinlikle ön plana çıkarmaya çalıştık. Etkinliklerimize katılan misafirlerimize yemeklerimizin tariflerini vererek nasıl yapıldığını anlattık" dedi.
NOHUTLU FİRİK PİLAVI, KABAK BORANİSİ, PEYNİRLİ BÖREK VE TEPSİ KEBABI
Tarihi Adalı Konağında bulunan Mutfak Sanatları Merkezinde Hatay'ın seçme lezzetlerini tanıtmak ve tattırmak için bir araya geldiklerini belirten Işıkgör, "Tepsi kebabı, Kabak Boranisi, peynirli börek ve nohutlu firik pilavı Hatay'ımızda yüzyıllardır yapılan yemekler. Bu lezzetleri Türkiye ve Dünya ile paylaşmak istiyoruz. Bugünkü etkinliğimizde Hatay mutfağından seçtiğimiz bu yemekleri tanıtacağız. Misafirlerimize şimdiden afiyet olsun" diye konuştu.
YEMEKLER ÖZENLE HAZIRLANDI
Hatay Valiliği koordinesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Antakya Belediyesi tarafından Antakya Mutfak Sanatları Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte Hatay'ın seçme yemekleri Kabak Boranisi, tepsi kebabı, peynirli böreği ve nohutlu firik pilavı şefler tarafından özenle hazırlanıp misafirlerin beğenisine sunuldu.
Etkinliğe Hatay Vali Yardımcısı Erhan Günay, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüsnü Işıkgör, Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanı Mehmet Saltan ve misafirler katıldı.