Arkeoloji Müzesinde düzenlenen açılış törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Emrullah Büyük, vali yardımcıları, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Genel Sekreteri Prof.Dr. Erdoğan Köse, Projenin Sahibi ve Yürütücüsü İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Öğretim Görevlisi Özlem Özer Tuğral ve kurum müdürleri katıldı.
Törende konuşan Hatay Valisi Rahmi Doğan, sergiyi İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ve Hatay Valiliği olarak birlikte açtıklarını söyledi.
HATAY ENDEMİK BİTKİ AÇISINDAN ÇOK ÖZEL BİR YER
Hem üniversite yönetimine hem de bu serginin açılışında büyük emeği olan Projenin Sahibi ve Yürütücüsü İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Öğretim Görevlisi Özlem Özer Tuğral'a teşekkür eden Vali Doğan, "Sergimizde Hatay'ın endemik bitkilerinin seramiğe işlenmiş halini görüyoruz. Hatay endemik bitki açısından çok özel bir yer. Binin üzerinde endemik bitkisi olan bir şehir. Kent olarak biz Türkiye'de tek olan bir aromatik bitkiler müzesine de sahibiz. Bu sergi ile birlikte hem seramik, hem resim sanatına, hem de sanatçılarımızın güzel eserlerine bu alanda yer vermiş olduk." dedi.
ÖZEL ÇALIŞMA OLMUŞ
Sergiyi özellikle arkeoloji Müzesi'nin girişinde açtıklarını belirten Vali Doğan, "Çünkü ilimizi ziyaret eden ziyaretçilerin büyük çoğunluğu ilk olarak Arkeoloji Müzemizi ziyaret ediyorlar. Bu sergi ile birlikte ziyaretçilerimizin dikkatini çekmek ve farkındalık yaratmak istedik. Gerçekten çok özel bir çalışma olmuş. Ben bütün sanatçı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ellerine emeklerine sağlık." Diye konuştu.
Hatay Valisi Rahmi Doğan ayrıca sergide sergilenin Hatay'ın endemik bitkilerinin seramiğe işlendiği panoyu şehrin özel bir yerinde sergileyerek ziyaretçilerin beğenisine sunacaklarını söyledi.
GELECEK NESİLLERE MİRAS KALACAK
Projenin Sahibi ve Yürütücüsü İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Öğretim Görevlisi Özlem Özer Tuğral'da sergide yer alan eserlerin bilimsel çalışmalarla oluşturdukları bir alt yapı ile yapıldığını belirterek, "Bende bir Hataylı olarak doğduğum şehre böyle bir katkıda bulunmak istedim. Sanatçılarımızda bu projede büyük bir aşkla çalışarak eserlerini ürettiler. Farklı ülkelerden ve farklı şehirlerden üniversitelerin akademisyen hocalarımızla çalıştığımız ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan öğrencilerimizin özel ürettiği tasarımlardan oluşan bir proje oldu bu. Projemizle tamamen Hatay'a ait olan endemik bitkilerin nakşedildiği eserleri geleceğe miras olarak bırakmak istedik." dedi.
HATAY'A HAYIRLI OLSUN
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Genel Sekreteri Prof.Dr. Erdoğan Köse'de Hatay'da bulunmaktan ve böyle uluslararası bir sergide bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek, "İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa olarak sporda, sanatta, kültürde ve sağlıkta bir çok projelere imza attık. Bunun yanında bir çok projede yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sergimizin Hatay'a hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.
SERGİ 15 MAYIS'A KADAR AÇIK KALACAK
Yapılan konuşmaların ardından Hatay Valiliği ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü ortaklığında gerçekleştirilen Türkiye, İran, Hollanda, Ukrayna, Azerbaycan, Tunus Bosna Hersek, Mısır, Ürdün, Romanya, Tunus, KKTC, Amerika ve Ürdün'lü sanatçıların eserlerinin yer aldığı "Çiçeklerin Dilinden Geleceğe Miras" isimli projenin ilk sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Hatay'ın kültürel değerlerinin başta İstanbul olmak üzere tüm dünyaya tanıtmayı amaçlayan sergi 25 Mayıs'a kadar Hatay arkeoloji Müzesi'nde açık kalacak.