Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları" projesinin 4'üncü durağı Hatay oldu.
Düzenledikleri programlar ile bulundukları illere turizm alanında büyük katkı sağlayan Kültür Sanat Muhabirleri Derneği üyesi, 13 ilden 40 gazeteci Hatay'a geldi. Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Hatay Birlik Vakfı'nın Koordinesinde Hatay'da bir kültür gezisi yapacak olan Kültür ve Sanat Muhabirleri Narin Otelde gerçekleşen basın toplantısı ile Hataylı gazetecilerle buluştu.
HATAY TANITILMASI GEREKEN BİR ŞEHİR
Toplantının açılış konuşmasını yapan Hatay Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Nida Yılmaz, "Hatay, tarihiyle, mutfağını ve güzellikleriyle tüm dünyanın yakından tanıması gereken şehirlerden biridir. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla gerçekleşen bu organizasyona Büyükşehir Belediyesi olarak bizde ev sahipliği yapıyoruz. İlçe belediyelerimiz de elbette misafirlerimizi konuk edecekler. Burada Hatay Vakfımız var. Onlarsız da olmazdı" dedi.
GAZETECİLER HATAY'I KEŞFEDECEK
Gerçekleşecek gezi programı hakkında bilgiler veren Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer, "Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin ev sahipliğinde Hatay Birlik Vakfınca hazırlanan programda gazeteciler, binlerce yıllık tarihiyle pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış Hatay'ın tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini keşfedecek. Yerel ve ulusal basın mensupları, anavatana katılan son toprak parçası olan Hatay'daki Kur'an'da bahsi geçen Habibi Neccar Camiini, Dünyanın ilk mağara kilisesi olan St. Pierre Kilisesini, Titus Tünelini, 3 bin yıllık tarihi ve 13 medeniyetin ortak mirası Hatay Arkeoloji Müzesini, Harbiye Şelalelerini, barış ve hoşgörünün mekanı tarihi Antakya Evleri başta olmak üzere kadim şehrin tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görüp inceleyecek; Hatay'ın yöresel lezzetlerini tadacak. "dedi
HER YIL 5 İLİMİZE GİDİYORUZ
Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, Derneklerini 2013 yılında kurduklarını belirterek, "2013 yılından bu güne kadar Anadolu'nun kültürel ve tarihi değerlerini tanıtmak adına sayısız çalışmalar yaptık. Son iki yıldır da Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Medya Kültür, Sanat ve Turizm buluşmalarını gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede her yıl 5 ile gidiyoruz. Tarihi ve kültürel değerleri yüksek illerine gidiyoruz. Bu gezilerimize 15 il, 7 bölgede gazetecilik yapan meslektaşlarımız katılım gösteriyor. Meslektaşlarımız gezip gördükleri illerin kültürel ve tarihi değerlerini kendi memleketlerinde kaleme alıp tanıtıyorlar." dedi.
TÜRKİYE TURİZMİ KUM, DENİZ VE GÜNEŞTEN İBARET DEĞİL
Türkiye Turizminin deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını belirten Gökdemir, "Oysa Anadolu'nun her ilinde bir tarih yatıyor. Anadolu illerinin her biri kültürel değer taşımaktadır. İşte o illerden bir tanesi de Hatay'dır. Ama biz ne yazık ki Hatay'ı TSK'nın sınır dışına yaptığı operasyonlardan biliyoruz. Halbuki Hatay'ın o kadar çok kültürel ve tarihi değeri var ki, Hatay'ın bu yönüyle haberlerde yer alması gerekir. İşte bizde Hatay'ın hak ettiği noktada bu değeri görebilmesi amacıyla bugün Kültür ve Sanat Muhabirleri Derneği olarak buradayız."
BİZ BU İŞE BAŞ KOYDUK
"Kültür ve Sanat Muhabirleri Derneği olarak şunu söylemek istiyorum. Ne yazık ki Hatay tarihi ve kültürel değerler açısından ve Turizm açısından hak ettiği noktada değil. Hatay'ın hak ettiği yere gelmesi için biz gazetecilere büyük görev düşüyor. Özellikle Hataylı meslektaşlarıma önemli görevler düşüyor. Lütfen sınır ötesi harekatlardan çok tarihi ve kültürel değerleri öne plana çıkartan haberler yapılım. Biz Kültür ve Sanat Muhabirleri Derneği olarak bu işe baş koyduk. Hatay'da da 3 gün boyunca tarihi ve kültürel değerleri bizzat yerinde görerek, memleketlerimize döndüğümüz de en güzel şekilde haberler yaparak Hatay'ı tanıtacağız," diye konuştu.
Gerçekleşen basın toplantısına Basın İlan Kurumu Hatay Şube Başkanı Halil İbrahim Parlak'ta katılım gösterdi.