Türkiye'nin en iyi haber sitesi
Yüksek İhtisas Üniversitesi

Yüksek İhtisas Üniversitesi, Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Vakfı ile Türkiye Devlet Hastaneleri Vakfı tarafından 2011 yılında Ankara'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.

Giriş Tarihi: 28.10.2014 11:36 Güncelleme Tarihi: 28.10.2014 11:36
Yüksek İhtisas Üniversitesi, Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Vakfı ile Türkiye Devlet Hastaneleri Vakfı tarafından 2011 yılında Ankara'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Üniversitenin kurulmasına ilişkin karar 3 Mart 2011 tarihli ve 27863 sayılı resmî gazetede yayınlanmıştır. 12/7/2013 tarihli ve 6495 sayılı Kanunun 11 inci maddesiyle bu üniversitenin adı Ankara Bilge Üniversitesi iken Yüksek İhtisas Üniversitesi şeklinde değiştirilmiştir.

Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Vakfı (TİVAK) ülke ihtiyaçlarını karşılamak, dünyada gelişen en son teknolojileri yakından takip edebilmek ve bunları daha ilerilere taşıyarak ülkemiz hizmetine sunma maksadıyla bir üniversite kurmaya karar vermiştir.

Bu maksatla YÖK Genel Kuruluna sunulan üniversite kuruluşu başvuru dosyası YÖK tarafından incelenmiş olup, 03.03.2011 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak kuruluşu resmen tamamlanmıştır.

Uzun yıllardan beri insani değerlere önem veren, kaliteli, güvenilir sağlık hizmeti vermekte olan Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinin güçlü, deneyimli, ulusal ve uluslararası alanda saygınlık kazanmış öğretim üyesi kadrosunun özellikle Sağlık Bilimleri alanındaki bilgi ve birikimini eğitime aktararak, nitelikli insan gücü yetiştiren araştırma odaklı bir üniversite olmayı kendisine hedef olarak belirlemiştir.

Sağlık Bilimlerinin yanı sıra iştirakçi vakıf ve kuruluşlar ile beraber Üniversitemiz bünyesinde açılacak olan diğer birimlerin de aynı hedeflerle eğitimini sürdürmesi, bilgi, güven ve deneyime dayalı kültür ve markasını Yükseköğretim alanında da ileriye götürerek ülkemizin nitelikli insan gücüne katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Üniversite bünyesinde Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Spor Bilimleri Fakültesi ve bu fakülteler ile ilgili yüksekokullar, araştırma merkezleri, Teknokent, Biyoteknoloji Araştırma Merkezi, Ar-Ge Birimleri ve Enstitüler kurulması planlanmıştır.

Tüm eğitim, üretim ve geliştirme merkezleri ülke ihtiyaçları dikkate alınarak belirlenmiş ve pek çok konuda büyük eksikleri kapatacakları düşünülmektedir.

Özellikle Sağlık Teknokent'i ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi Üniversite – Sanayi işbirliğini sağlaması ve ülke ihtiyaçlarını karşılayacak ilaç, serum, aşı, tıbbi cihaz ve bunların yan ürünlerinin araştırılması, geliştirilmesi ile üretilmesini sağlayacak olması bakımından büyük önem arz etmektedir.

SON DAKİKA