ANTAKYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) yöresel lezzetleri ve yöresel ürünleri markalaştırma çalışmaları devam ediyor. Daha önce Künefe'nin, Antakya Sürkü'nün (çökeleği), Antakya küflü sürkünün (çökeleği), Antakya kağıt kebabının ve Antakya tuzlu yoğurduğunun tescilini alan alan ATSO, yaptığı çalışmaların ardından Samandağ Ney'in de marka tescilini aldı. Medeniyetler Şehri Antakya'nın lezzetlerini ve yöresel ürünlerini markalaştırmaya devam ettiklerini belirten ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, "Bu kapsamda 2005 yılından bu yana Hatay ile özdeşleşen ve Hatay'ın değeri olan lezzetleri ve yöresel ürünlerin tescillerini yaparak Hatay'ı Ülkemize ve Dünya'ya tanıtmak için büyük yol kat ettik." dedi. 2005 yılından bu yana yaptıkları çalışmalar doğrultusunda, başta Künefe olmak üzere Antakya Sürkü'nün (Çökeleği), Antakya Küflü Sürkü'nün (Çökeleği) tescili, Antakya Kağıt Kebabı'nın ve Antakya Tuzlu Yoğurdu'nun tescilini aldıklarını belirten Çinçin, "Antakya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Coğrafi İşaretini aldığımız altıncı ürün ise "Samandağ Ney-İ" oldu. Samandağ Ney-İ 605 tescil numarası ile menşe adı olarak Odamız adına tescil edilmiştir." diye konuştu.