YAKIN Doğu Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Vasfiye Hazal Özyurt'un araştırmacı olarak yer aldığı "Yeniden Yapılandırılmış Hindi Bifteklerinde Fosfat İkamesi Olarak Yumurta Kabuğu Kalsiyum Tozu, Pektin ve Pırnal Meşesi Palamudu Ekstraktı Kullanımının Araştırılması" isimli proje TÜBİTAK'tan destek aldı. Yrd. Doç. Dr. Vasfiye Hazal Özyurt'un yer aldığı proje, TUBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında 2020 yılı 1. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB)'na önerilen projelerin bilimsel değerlendirmesi sonucunda destek almaya hak kazandı. TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projeleri destekliyor. Yrd. Doç. Dr. Özyurt'un araştırmacı olarak yer aldığı projenin yürütücülüğünü Ege Üniver-sitesi'nden Prof. Dr. Fatma Meltem Serdaroğlu yapıyor. Araştırma ekibinde Celal Bayar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Semra Kayaardı ve Ege Üniversitesi'nden Dr. Burcu Öztürk Kerimoğlu da