MERSİN'İN
Tarsus ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odasınca Fındık Lahmacunu ve Tarsus Kebabı da artık tescilli oldu. Türkiye'nin tarihi dokusu, inanç turizmi ve gastronomi alanında kadim kentlerinden Tarsus, coğrafi işaretli ürün sayısına 2 yenisini daha ekledi. Tarsus Fındık Lahmacunu ve Tarsus Kebabı da coğrafi işaretli ürünler listesine adını yazdırdı. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, ''Odamızın girişimleriyle Tarsus Humusu'ndan sonra Tarsus Fındık Lahmacunu ve Tarsus Kebabı'nın da tescilini aldık. Gururlandık. Kentimize hayırlı uğurlu olsun''dedi. Tarihi geçmişi, kültürel değerleri ve gastronomi alanındaki zengin mutfağıyla dünya genelinde bilinen kadim kentlerden Tarsus'ta gerek yerel dinamikler, gerekse sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarıyla bu zenginliği her geçen gün ortaya çıkarmaya yönelik girişimler dikkat çekiyor. Bu kapsamda ülke genelinde olduğu gibi birçok kentte kültürel değerlerinin de bir yansıması olan coğrafi işaretler konusundaki farkındalığın artması da gözlerden kaçmıyor. Türk Patent ve Marka Kurumu'nun verilerine göre, Türkiye'deki coğrafi işaretli ürün sayısı 526'ya, devam eden başvuru sayısı da 653'e ulaştı.