HATAY'A özgü 'Antakya tuzlu yoğurt', Coğrafi İşaret Belgesi aldı. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamada, gastronomi şehri Hatay'ın lezzetlerini, Türk Patent ve Marka Kurumu'na yaptıkları başvurularla markalaştırmaya devam ettikleri duyuruldu. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, "2005 yılından bu yana Hatay'ın lezzetlerini markalaştırmak için yürüttüğümüz çalışmaların temel amacı, eşsiz lezzetlere sahip olan mutfağımızdaki ürünlerin coğrafi işaretlerini alarak yöremize ait olduğunu göstermek ve markalaşmasını sağlamaktır" dedi. "Antakya Tuzlu Yoğurdu" 532 tescil numarası ile mahreç işareti olarak 10.09.2020 tarihinde oda adına tescil edildiğini vurgulayan Çinçin, "Odamız, Hatay'ın kültürel zenginliklerinin ve mutfağının ulusal ve uluslararası platformda tanıtılmasının bilinci ile Hatay'da en çok ürün tescil ettiren kurum olarak bu konudaki çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Coğrafi işaret sürecinde Türk Patent Enstitüsü'ne teslim edilerek başvurusu yapılmış fakat daha süreci devam eden, Samandağ Ney, Antakya Künefelik Peyniri ve Antakya Carra Peyniri'nin de tescilini alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.