GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleriyle Gaziantep'in yöresel tatlısı Sütlü Zerde, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi. UNESCO tarafından gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dâhil edilen özgün lezzetlerini tescillemeye devam ediyor. Baklava başta olmak üzere pek ürünü tescil edilen Gaziantep'te Büyükşehir Belediyesi, kentin ünlü Sütlü Zerde'sinin tescil edilmesi için Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvurdu. Kurumda yapılan incelemenin ardından başvurul kabul edilerek Sütlü Zerde Gaziantep'in yöresel tatlısı olarak tescillendi. Sütlü Zerde veya zerdeli sütlaç, Gaziantep'te yapılan ve yarısı zerde yarısı sütlaçtan oluşan tatlı. Süt, nişasta, pirinç ve su ile pişirilen sütlaç kâselere alınarak soğutulur. Üzerine ile Su, şeker, nişasta ve pirinç karışımıyla yapılan zerde eklenerek soğuk olarak yenilir.