HATAY'DA yaklaşık 20 bin dekarda ekilen turfanda soğanda hasat sezonu açıldı. Verimli arazilerin bulunduğu Amik Ovası'nda Türkiye'nin farklı bölgelerinden tarım işçileri, soğan hasadı için erken saatlerden itibaren tarlalarda çalışmaya başladı. Kurumuş soğanların sökümünü yapıp çuvallara dolduran işçiler, ürünleri tartarak satışa hazır hale getiriyorlar. Daha sonra kamyonlara yüklenen soğanlar, talebe göre Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor. Antakya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Okay, yaptığı açıklamada, turfanda soğanda hasada başladıkları için mutlu olduklarını söyledi. İl genelinde yaklaşık 20 bin dekar alanda soğan ekildiğini hatırlatan Okay, şunları kaydetti: "Bu yıl yağışlar ve dengeli geçen sezondan dolayı hasatta iyi bir rakam bekliyoruz. Dönümden 3-5 ton arası ürün planlıyoruz. Şu an da soğan tarlada 2,5 lira civarlarında seyretmekte. Geçen yıl 20 bin dekardan yaklaşık 80 bin ton ürün sağlanmıştı."