Acıbadem Adana Hastanesi'nde görevli Uzman Diyetisyen Pakize Gizem Akgül, bebeklik ve çocukluk çağında en çok karşılaşılan alerjik besinlerin inek sütü, yumurta, deniz ürünleri ve buğday olduğunu belirtti. Uzm Diyetisyen Akgül, besin alerjilerinin alerjik durumların başında gelmekle birlikte günümüzde besin intoleransı ile de karıştırılabildiğini söyledi. Akgül, bir besine karşı aşırı duyarlılığın olmasının "immünolojik olmayan bir reaksiyon" yani bağışıklık sisteminden kaynaklanmayan bir tepki olduğunu; besin alerjisinin ise "besinlerin içerisinde bulunan proteine karşı ortaya çıkan immünolojik bir reaksiyon" olduğunu ifade etti. Akgül, bebeklik ve çocukluk çağında en çok karşılaşılan alerjik besinlerin inek sütü, yumurta, deniz ürünleri ve buğday olduğunu belirtti.