Mersin'in Tarsus ilçesinde, mutfakta yüzyıllardır pişen yöresel lezzetlerin tanıtılması amacıyla bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri' devam ediyor. Tarsus'un yöresel lezzetlerinden olan fındık lahmacun, Tarsus şalgamı, Tarsusi kahvesi, kaynar, Tarsus beyazı, Tarsus yayla bandırması, dilme, karakuş tatlısının tanıtıldığı gastronomi günleri vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.
SİZİ GRİPTEN KORUR
Kentte özgü bir içecek olan kaynarın yıllardır ve gastronomi günlerinde yapım aşamalarını anlatarak, tanıtımını yapan Serpil Demir, "Ben yıllardır kaynar yaparak Kırkkaşık Bedesteni'nde satışını yapıyorum. Kaynar doğum şerbetidir. Tarsus'ta bir eve girdiğiniz zaman tarçın kokusu varsa bilirsiniz ki o evde bebek vardır. 7 çeşit baharattan yapıyoruz. İçtiğiniz zaman sizi gripten korur. Ben kaynar yapımı konusunda iddialıyım. Çünkü kaynarı markalaştırıyorum" dedi. ADANA Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Teknokent, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi Girişim Elçileri Programı, Adana Ticaret Odası ve Adana Bilişimci İş Adamları Derneği işbirliğiyle Çukurova Üniversitesi Akif Kansu konferans salonunda "0'dan 1'e Girişimcilik" konferansı gerçekleştirildi. Groseri Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Levent Uğurses, "0'dan 1'e Girişimcilik" adı altında gerçekleştirilen konferansta gençlere ilham kaynağı olacak bilgilerini anlattı. Katkılarından dolayı Uğurses'e Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından, teşekkür plaketi takdim edildi.anamur Çilek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Sarı ve beraberindeki heyet, tarım fuarlarına katılarak, hem Anamur'un tanıtımını hem de tarımsal ürünlere pazar arayışını sürdürüyor. Heyet, üreticinin emeğinin karşılığını alması yönünde Ekonomi Bakanlığı Genel Müdürü Mustafa Gümüş ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım'dan da destek istedi. İstanbul'da Gıda Perakendecileri Derneği'nin Kongresine ve tarım fuarına katılan Mehmet Sarı, muz, çilek avakado ve ejder meyveleri ile ilgili bilgilendirme yaptı. Sarı, amaçlarının tüketiciyi mağdur etmeden, üreticinin de ekonomik olarak hak ettiği ölçülerde para kazanmasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.
KAMİL CÖMERTLER/ANAMUR TARSUS'UN DAMAK ÇATLATAN LEZZETLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri' devam ediyor Gastronomi günleri sayesinde kendine özgü incir reçelli cevizli baklavasını tanıtma fırsatı bulan ev kadını Sevgi Garip, "Pasta, börek yapmayı çok seviyorum. Standımda da tarifi bana özgü olan incir reçelli, cevizli baklavamı tanıtıyorum. Bu Tarsus'a özgü bir tatlı değil aslında. Tamamen tarifi bana ait olan, kendi bulduğum bir lezzet. Çevremdekiler de çok seviyor. O yüzden böyle bir etkinlikte baklavayı Mersin'e tanıtmak istedim" şeklinde konuştu