Kutnunun devam eden değer yolculuğu
"Adeta bir masal prensesi kadar zarif, güzel olan kutnu kumaşımız zarif bir hanımefendi sayesinde bir yolculuğa çıktı" diye yazmıştım Aralık ayında
"Kutnunun marka yolculuğu" başlıklı yazımda. Gaziantep için özel bir girişime imza atarak geleneksel kumaşımızla
KUTNİA markasını yaratan Jülide Konukoğlu Ev tekstilinden, giyime çok geniş bir yelpazede özel olarak tasarlanmış ürünlerle geleneksel kumaşımızın modern dünyada yeniden hayat bulmasını sağladı.
KUTNİA, artık dilimize pelesenk olan "
katma değer yaratmak" ifadesinin hayat bulmuş halidir.
KUTNİA Tarihi 16.yüzyıla dayanan bir ürünün "
zamanın ruhu" ile buluşmasıdır. Kutnunun bu marka yolcuğuna, katma değer yolculuğuna bir katkı da Gümrük ve Ticaret Bakanlığından geldi. Ülkemizde sadece Gaziantep'te üretilen coğrafi işarete sahip kutnu dokuma mesleği Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler listesine alındı.
Fenerbahçe'nin Ali Koç ile şampiyonluk yolculuğu, Fair- Play yolculuğu Bir Fenerbahçeli olarak arzu ettiğim yolculuğun şampiyonlukla sonuçlanması elbette. Öte yandan bir futbol takımı yöneticisi olarak profesyonel bakış açısı ile Sayın Ali Koç'a olan güvenimle de yolculuk şampiyonluğa çıkıyor, Fair-Play'a çıkıyor.
Sözün özü; Ali Koç ile Fenerbahçe'de çok güzel şeyler olacak. Hayırlı uğurlu olsun Ali Koç, tebrikler Fenerbahçe, tebrikler Türk Futbolu.
Türkiye'nin Antarktika bilim yolculuğu Onlara Türk Antarktik Seferi Ekibi (
TAE) diyorlar. Ekip bilimsel araştırmalar yapmak üzere 2 sefer yaptı Antarktika'ya. Bir sonraki seferini de Türkiye Antarktika'da Bilimsel Araştırma Üssü kurma hazırlıkları için yapacak. Antarktika, 1 Aralık 1959 yılında imzalanan ve 1961 yılında yürürlüğe giren, 12 ülkenin imzaladığı Antarktika Antlaşması çerçevesinde ülkelerin bilimsel çalışmalarını yürüttükleri üs olarak kullanılmakta. Anlaşma, imzacı ülkelerin kıtada barışçıl yollar ve amaçlarla her türlü faaliyeti göstermesine olanak sağlıyor. Türkiye'nin Antarktika ile ilgili bilimsel çalışmalarının organizasyonunu da İstanbul Teknik Üniversitesi
(İTÜ) çatısı altındaki Kutup Araştırmaları Merkezi (
PolReC) yürütüyor. 2019'da açılması hedeflenen Üs, Ulusal Kutup Bilim Programı çerçevesinde çalışacak. Bu yolculukta Türk Antarktik Seferi Ekibi Lideri Doç. Dr. Burcu Özsoy ve ekibine bol şans diliyorum.
Böyle konuları yazarken öyle keyif alıyor öyle mutlu oluyorum ki içim içime sığmıyor. Çünkü; bu parlayan konularda, gençlerimizin geleceğini görüyorum, muhteşem ülkemin aydınlık yarınlarını görüyorum, koskocaman olan umutlarımı görüyorum.