Diyarbakır Bilnet Okulu konferans salonunda Bilnet CEO'su Faruk Tatar, Bilnet Diyarbakır kurucusu Ekrem Karakoç ve velilerin katılımıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Geleceğe yönelik hazırlanan projeler hakkında bilgi verilen toplantıda Bilnet okulları CEO'su Faruk Tatar bugünün çocuklarının yarının küresel dünya vatandaşı olacağını söyledi.
Bu bölgenin çocuğu olduğunu ifade eden Tatar, "Türkiye'de ve dünyada her 20-25 yılda bir veri kuşağı değişir, veri kuşağı değiştiği sürece eğitim kurumlarındaki bu hizmeti alan velilerin, öğrencilerin, öğretmenlerin ihtiyaçları ve beklentileri değişir. Dolayısıyla büyük resimden küçük resme doğru ilerlediğimizde dünyanın çok hızlı bir şekilde değişim süreci içerisinde olduğunu görüyoruz. Çocuklarımızı yarınlara doğru hazırlamanın tek yolu da kaliteli bir eğitim alma sürecinden geçiyor" dedi.
İHTİYAÇ ANALİZLERİ MASAYA YATIRILDI
Bilnet Okulları olarak, 21.yüzyılın velisinin, öğrencisinin ve öğretmenlerinin ihtiyaç analizlerini masaya yatırdıklarını aktaran Tatar, şunları kaydetti:
"Bununla beraber eğitim ve öğretimin tasarımlarını gerçekleştirdik ve Türkiye'nin her tarafında konumlamaya başladık. Bunlardan bir tanesi de Diyarbakır şubemiz. Türkiye'deki her bir okulumuz birbirinden çok önemli ve kıymetli olduğu gibi Diyarbakır daha önemli ve pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Çünkü çocuklarımızı öncelikle Diyarbakır ölçeğinden alıp dünya ölçeğine taşımak bizim çok önemli bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu anlamda İstanbul, Ankara ve hatta tüm Türkiye ekibi olarak Diyarbakır'ı önemsiyoruz. Temel çıkış noktamız öncelikle yarınlarımız olan çocuklarımızı güvenli bir şekilde nasıl geleceğe taşırız çalışmasından yola çıkıyor. Bunlar için çok fazla modellerimiz var. Öncelikle sistemi 5 ana bölümde düşünüyoruz. Türkiye'de yaşıyoruz ve önümüzde bir sınav gerçeği var. Biz akademik bir modeli önemsiyoruz. Dolayısıyla çocuklarımız sıralama sınavına girecekler. Dershane, etüt merkezleri ve özel öğretim kurslarının olmadığı bir noktada biz eğitim kurumları olarak çocuklarımızı bu sınava çok iyi hazırlamak zorundayız. Bilim insanları, 'Bugünün çocukları önümüzdeki 10 yıl sonra şuanda bilinmeyen yüzde 65'lik dilim de bir mesleklerle tanışacaklar' diyor. Dolayısıyla çocuklarımızı çok kaliteli ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamamız gerekiyor" dedi.
Toplantı sonrası veliler ve öğretmenler bir araya gelerek öğrenciler hakkında bilgi aldı.