Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim Ziraat Mühendisi Selahattin Yılmaz tarafından verildi.
Ziraat odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü çalışanlarıyla çiftçilerin katılım gösterdiği eğitim, 1 gün teorik 2 gün uygulamalı olarak verilecek. Eğitimde çiftçilere meyve ağaçlarının bakımı, budamaları, aşılamaları gibi konulara değinilecek.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, "Adyaman meyvecilikte marka şehir haline getireceğimizi söyledik ve çalışmalarımızı başlattık. Çok şükür artık belirli bir noktaya ulaştık. Bugün dikilen tarlalarımızın yüzde 18'i, yüzde 20'si meyvecilikle devam ediyor. Şuan yapım aşamasında olan barajlarımızın bitmesiyle birlikte toplam sulana bilir arazilerimiz ilk başta yüzde 30'a, daha sonra ise yüzde 80'e çıkacaktır. 2018 yılında badem de birinciliği hedeflemekteydik ama biz bu hedefi 2016 yılında yakaladık. İnşallah bundan sonra da bu birinciliği devam ettireceğiz. Şimdiki hedefimiz ise Cumhuriyetin 100.yılında Adıyaman'da 100 bin dekar badem ve 100 bin arı kovanı olmasıdır" dedi.