Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO), kentin eşsiz lezzetlerden birisi olan "Antep Katmeri"nin tescili için iki yıl önce Türk Patent ve Marka Kurumu'na (TPE) yaptığı coğrafi işaret başvurusu olumlu sonuçlandı. Coğrafi işaretin alınmasıyla, Antep Katmeri'nin standardının korunması ve geleneksel üretim metoduna uygun olarak her yerde üretilebilmesi sağlanmış oldu ve marka değeri kazandırıldı.
"ÇOK MUTLUYUM"
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Antep katmerinin coğrafi işaret tescilinin alınmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, "Gastronomi kenti Gaziantep'in yöresel bir ürününün daha tescil almasından dolayı mutluyum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yöresel ürünlerimize sahip çıkmak ve markalaştırmak gücümüze güç katacaktır" dedi.
EN ZENGİN MUTFAK
Türkiye'de bütün illeri kapsayan lezzet haritası çalışmasına göre, çeşit açısından en zengin mutfağa sahip ilin Gaziantep olduğunu anlatan Konukoğlu, "Katmer de yöre mutfağının vazgeçilmez tatları arasında bulunuyor. GSO olarak, milli kültürümüzün bir parçası olan yöresel lezzetlerimizin özellikleri ve lezzetinin korunup tanıtımı için önemli çalışmalar yapıyoruz" dedi.
ANTEP KATMERİ
Antep katmeri, içerisinde Antepfıstığı, şeker, kaymak ve yağ bulunan bir yağlı yufkanın kare zarf şeklinde katlanması ve fırında pişirilmesiyle hazırlanan bir tatlıdır. Genellikle sabahları kahvaltıda yenilmesi tercih edilir. Antep katmeri, diğer bölgelerde yapılan katmerden farklı olarak sadece tatlı olarak yapılır. İçerisine ya da üzerine tarçın, pudra şekeri, Hindistan cevizi, susam, çörekotu gibi malzemeler konulmaz.