Çikolata ve çikolatalı ürünler sektöründe ihracatla başlayan büyüme yolculuğunu Türkiye'ye kazandırdığı yenilikçi ürünler ve markalarla sürdüren Şölen, üretim gücünü Gaziantep'te kurduğu, tamamen Endüstri 4.0 özellikli yeni üretim üssüyle yepyeni bir boyuta taşıdı. Şölen'in 2012 yılında başladığı yeni tesis projesi, gıda güvenliği alanındaki en üst düzey standartların sağlanması ve en son yeniliklerin üretim hattına taşınması gözetilerek 5 yılda tamamlandı.
600 MİLYONLUK YATIRIM
Temelleri 1989'da 10 ton günlük kapasiteli 2 bin metrekarelik üretim alanında atılan Şölen, doğduğu topraklarda 600 milyon TL'lik yepyeni bir üretim üssü ile kök salıyor. Şölen'in Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde, 120 bin metrekarelik alanda faaliyete başlayan yeni tesisi ile şirketin günlük üretim kapasitesi 800 tona çıktı. Şölen CEO'su Elif Çoban Şölen'in bugün geldiği konum ve yeni tesis hakkında bilgileri paylaştı. Elif Çoban 'rüya fabrika' olarak tabir ettikleri yeni tesisin akıllı üretim teknolojileriyle donatılarak tamamen Endüstri 4.0 özellikli dizayn edildiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Sahip olduğu ileri teknoloji bakımından dünyanın ilk üç tesisi arasında yer alan Gaziantep fabrikamız, dış ticaretten kazandığını yine bu topraklara yatırmayı görev bilen şirketimizin Türkiye ekonomisine ve sektörüne kazandırdığı büyük bir değerdir. 'Türkiye'nin Çikolata Fabrikası' olarak tanımladığımız bu tesis, aynı anda binlerce şefin tutkuyla çalışarak lezzetli ürünler ürettiği bir mutfaktır. Bu tesiste, tüm tutkumuzla en lezzetli, en yenilikçi ürünleri üretmek için çalışıyoruz. Rüyamız gerçek oldu, şimdi yurtiçinde ve yurtdışındaki hedeflerimize daha da güçlü yürüyeceğiz." Çoban, "Dünyada parmakla gösterilecek donanım ve yetkinliklere sahip olan bu tesisler üretim gücümüze güç kattı Bu fabrikamızdaki 62 üretim hattından çıkacak 200'ün üzerinde ürün çeşidimiz Amerika'dan Belçika'ya, Maldivler'e kadar 100'ü aşkın ülkeye ihraç ediliyor" diye konuştu.
GIDA GÜVENLİĞİ ÖN PLANDA
Gaziantep'teki entegre tesis yatırımını yönlendiren ana önceliğin 'gıda güvenliği' olduğunu söyleyen Elif Çoban, "Bu fabrikayı gıda güvenliği, lezzet ve tazelik olmak üzere üç temel amaç için kurduk. Tesisimiz gıda güvenliği konusundaki titizliğimizin ve vizyonumuzun eseridir. Şölen bugün gıda güvenliğinde en ileri seviyedeki Japonya'daki muhataplarımızı dahi şaşırtacak bir seviyeye ulaşmış durumdadır. Dünyada adı çikolata ile özdeşleşmiş Belçika gibi ülkelere hiç de azımsanamayacak hacimlerde ihracat yapıyoruz. Bütün bunlar ancak mükemmel bir üretim gücü ile gerçekleşebilir. Akıllı depo, yapay zeka için hatlar ve robotların yer aldığı akıllı bir entegre tesis oluşturduk. Bu sayede hem güvenli, hem lezzetli ürünler üretebiliyoruz" dedi.