Zengin
Adana mutfağını kamuoyuna daha yakından tanıtmak için bu yıl ilki düzenlenen Lezzet Festivali'nde kebaptan, şalgama, içli köfteden analı kızlı yemeğine, onlarca lezzet için 100'den fazla stant kuruldu. Görücüye çıkarılan Adana lezzetleri için görsel şovlar da düzenlendi. Yüreğir Ziraat Odası da bölgede yetiştirilen birbirinden farklı tat ve lezzetteki ürünlerle festivalde yerini aldı.
Sadece yöresel yemeklere değil, bölgede yetişen tarımsal ürünlere de yer verilen Lezzet Festivali'ne Yüreğir Ziraat Odası da katıldı. Odanın standında en dikkat çeken ürün ise bölgede son yıllarda ekimine başlanan ve ejder meyvesi olarak da adlandırılan pitahaya oldu. Başkan Mehmet Akın Doğan'dan bölge tarımı ve yetişen ürünler hakkında bilgi alan kent protokolü pitahaya meyvesinin de tadına baktı. Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER) de ulusal çapta ödül almış lezzetlerini festivalde konukların beğenisine sundu. ADAPADER ustaları Derviş Göçmen ve Mehmet Akif Sipahi Mas, ödüllü tatlar kısır ve sarımsaklı köfte ile çeşitli reçel ve pastaları konuklara ikram etti. ADAPADER Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanak, festivalin Adana lezzetlerinin tanıtılması açısından büyük bir fırsat olduğunu söyledi.
TARİHİ SOKAKTA ETKİNLİK
Seyhan Belediyesi de etli dolmadan içli köfteye kadar Adana'nın meşhur yemeklerini farklı bir etkinlikle tanıttı. Şehrin en eski mahallesi olan Tepebağ'daki tarihi Turhan Arın Sokak'ta düzenlenen lezzet şöleninde SEYMER tarafından hazırlanan Adana'nın meşhur yemekleri katılımcılara ikram edildi. Başkan Zeydan Karalar, tarihi sokakta yapılan restorasyon sonrası protokol üyelerine sokağı gezdirdi.