KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediyesi'nin başvurusu üzerine Türk Patent Enstitüsü, 'Maraş Çöreği' ile 'Sumak Ekşisi Akıtı'nın Kahramanmaraş'a ait olduğunu tescilledi. Türk Patent Enstitüsü; Hartlap Bıçağı, Oyma Çeyiz Sandığı ve Kahramanmaraş Yemenisi, Maraş File Nakışı'ndan sonra Maraş Çöreği ile Sumak Ekşisi Akıtı'nın da Kahramanmaraş'a ait olduğunu yayımladığı Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni'nde duyurdu. Bültende Maraş Çöreği için özellikle Ramazan aylarında Kahramanmaraş insanı tarafından yoğun olarak yapılıp tüketildiği belirtilerek, "Maraş Çöreği yöresel bir gıda olup içerik ve yapılış tekniği itibarı ile Kahramanmaraş'a özgü bir gıdadır" denildi. Sumak için de Ege, Akdeniz ve Doğu Anadolu Bölgelerinde doğal florada kendiliğinde yetişen bir bitkidir. Genellikle meyveleri kurutulup öğütüldükten sonra baharat olarak kullanıldığını kaydedildi.