Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen '10. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali' kapsamında kente gelen 183 gurme, baklava yapımını yerinde inceledi. Bir baklava imalathanesinde gerçekleşen etkinlikte, gurmeler imalathaneye inerek, baklava yapımını izledi. Gurmelerden Nurettin Duran, ilk defa baklava imalathanesine geldiğini söyledi.
MUHTEŞEM LEZZETLER
Duran, "Muhteşem lezzetleri, bu detaylı çalışmayı yerinde görmek bize nasip oldu. Her şey özenli, titizlikle yapılarak çok lezzetli ürünler ortaya çıkıyor. Tadımlarımızı da yaptık. Her şey çok güzel. Buranın her köşesinde ayrı bir detay, büyük emek var. Bu güzel ürünlerin ortaya çıkması bizi de çok gururlandırdı. Güzel lezzetleri ülkemize kazandıran herkese çok teşekkür ederim" dedi.
TEK TEK ANLATTIK
Baklava işletmecisi Coşkun Koçak da uzun yıllardır bu işi yaptığını belirterek, Gaziantep baklavasının ilk günkü değerini bozmadan ürettiklerini kaydetti. Kente özgü fıstık, tereyağı ve un kullandıklarını dile getiren Koçak, "Gaziantep baklavasını tek bir şeyden özetlemek mümkün değil. Birçok unsurun bir araya gelmesiyle elde edilen bir üründür. Gurmeleri ağırladık. Baklavayı anlattık" dedi.