FETÖ'nün finans kuruluşu Bank Asya'yı kurtarma operasyonunun Adana'da Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) tarafından yürütüldüğü iddia edildi. 17-25 Aralık komplosundan kısa bir süre sonra AGİD'in Adana Ticaret Borsası (ATB) yöneticilerini ağırladığını belirten ATO Meclis Üyesi Fatih Köylü, "14 Ocak'ta yapılan bu toplantı Adana için bir milattır. ATO, Bank Asya'ya Ocak 2014'ten itibaren para yatırmaya başladı. ATB'de yatırmaya devam etti" dedi.
GÜLEN'İN TALİMATI
FETÖ lideri Fetullah Gülen'in "Bank Asya'yı kalkındırın" şeklinde talimat verdiğini anımsatan Köylü, "FETÖ'den tutuklu gazeteci Aytekin Gezici, 2014 Ocak'ta soy ismini bilmediğim Turgut adlı Bank Asya Atatürk Caddesi Müdürü ile yanıma geldi. Mevduatımı Bank Asya'ya yatırmamı, Fetullah Gülen'in talimatı olduğunu, bankanın desteklenmesi gerektiğini ve hükümetin hırsızlık yaptığını belirten ifadelerle bana bu örgüt hakkında övücü sözler söyledi" diye konuştu.
PARALAR BANK ASYA'YA
Gecizi ile banka müdürünün ziyareti sırasında AGİD'in Adana Ticaret Borsası ile yaptığı toplantıdan haberi olduğunu anlatan Köylü, "Ben paramı Bank Asya'ya yatırmayacağım söyleyince 'ATO'nun mevduatları bize yatıyor' dediler. Oysa ATO'nun 2013 yılında Bank Asya'da tek kuruş parası yok. Ama 17- 25 Aralık'tan sonra yani Gülen'in 'Bank Asya'yı kalkındırın' talimatından sonra Adana Ticaret Odası parasını Bank Asya'ya yatırdı. Çok garip değil mi bu?" şeklinde konuştu. Yapılan açıklamalarla valinin, yargının ve kamu oyununun yanlış bilgilendirildiğini savunan Köylü, şöyle konuştu; "ATO Başkanı Atilla Menevşe,Bank Asya olayıyla ilgili savcılığa verdiği ifadede paraların 17-25 Aralık öncesinde yatırdığını söylüyor. Yalan söylüyor. Çünkü ATO'nun parası 17-25 Aralık'tan sonra yatırıldı. Adana Ticaret Borsası'nın parası 17-25 Aralık'tan önce yatmış olabilir ama daha sonra da para yatırdılar. Şahin Bilgiç ilişkim yok diyor ama gerçekleri söylemiyor." AGİD toplantısının Bank Asya'nın kurtarılması içim milat olmasının yanında bazı gerçeklerin ortaya çıkması açısından da önemli bir delil olduğunu vurgulayan Köylü, kamuoyuna yansıyan fotoğraflarda dönemin ATB Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan, dönemin Meclis Başkanı Şahin Bilgiç ve yönetim kurulu üyeleri Sebahattin Yumuşak ile Ahmet Rende Şendağ'ın, FETÖ'den tutuklanan AGİD Başkanı Seyfettin Alpat, Muammer Beluk ve Mehmet Özdoğru ile kolkola olmalarına dikkat çekti.
3'Ü TUTUKLU BİRİ FİRARİ
ATB Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç'in FETÖ ile ilişkisi olmadığı yönündeki açıklamalarını hatırlatan Köylü, " Bilgiç 'FETÖ ile ilişkim yok' diyor ama ortada bir fotoğraf var. ATB Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak ve Yönetim Kurulu Sayman üyesi Ahmet Rende Şendağ hariç fotoğraftakilerin tamamı hakkında FETÖ ile irtibatlı olmalarından dolayı soruşturma var. Fotoğrafta yer alanlardan 3'ü tutuklu biri ise firari. Soruşturma açılmayan üç kişi de ATB yöneticisi" dedi. Gelen baskılar karşısında Muammer Çalışkan'ın 2015 yılında ATB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa ettiğini belirten Köylü, "Bank Asya'ya paralar yönetim kurulu kararıyla yatırıldı. Çalışkan'ın istifasıyla sorun çözülmüyor. Bank Asya'ya para yatırılmasına imza atan, buna ses çıkarmayan herkes suçlu. ATO, ATB gibi kurumların mevduatları kısa vadelidir. Sayın Bilgiç, madem yanlışı gördün neden aybaşında ATB'nin parasını Bank Asya'dan çekmedin" diye konuştu.
"ZAMANLAMA MANİDAR"
FETÖ'cü AGİD'in 14 Ocak 2014'te ATB yöneticileri ve ATO'nun firari yönetim kurlu üyesi Cevdet Şeker ile yaptığı toplantının zamanlamasına dikkat çeken Fatih Köylü, "Bu Adana'da ne yapacaklarının toplantısıydı. Neden 14 Ocak'ta yapıyorsunuz? Bayram değil seyran değil neyin toplantısı? 17-25 Aralık'tan sonra, tapelerin havada uçuştuğu, hükümeti yıkabilmek için her şeyin yapıldığı bir dönemde yapılması manidar" dedi.