Adana'da 52 yıl önce seyyar araçta satılan halka tatlıyla başlayan tatlıcılık serüveninde önemli başarılara imza atan Köse Tatlıcılık, baklava devriminin ardından kadayıf devrimi yaptı. AR-GE'nin yanı sıra ÜR-GE (Üretim Geliştirme) faaliyetlerine de önem veren Köse Tatlıcılık, aralarında kendi spesiyalleri olan çim kadayıf ve Köse spesiyalinin de bulunduğu 9 kadayıf çeşidiyle ürün yelpazesini genişletti. Müşteri memnuniyetini amaç edinen firma, kendisine has özel lezzeti yakalayabilmek amacıyla kadayıfta kullandığı hamuru da kendi tesislerinde üretiyor. Yeni neslin tatlıdan uzak durduğunu belirten Köse Tatlıcılık Yönetim Kurulu Başkanı Veli Karahan, "En sağlıklı ürünleri sunabilmek için AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarımız sürüyor. Yeni jenerasyona tatlıyı sevdirmeye çalışıyoruz. Bunu baklavada başardık şimdi sıra kadayıfa geldi. İnsanlar tartlıyı yerken kolay bir şekilde yemeli. Bıçakla tatlı kavga etmemeli. Bunu aşmak için Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile birlikte çalıştık. Çeşitli analizler yaptırdık ve aldığımız sonuçları üretime taşıdık. Bunda da başarılı olduğumuzu aldığımız geri dönüşümlerden anladık" dedi.
KADAYIF PİYASADA
Her yeni ürünün piyasaya sürülmeden önce uzun bir süreçten geçtiğini anlatan Veli Karahan, "Piyasaya sürmeden önce ürünümüzü kendimiz tadıyoruz. Kendi ekibimizin damak tadına güveniyoruz. Ayrıca çevremizde arkadaşlarımızdan oluşturduğumuz gurme grubumuza ve müşterilerimize tattırıp görüşlerini alıyoruz. Gelen tepkilere, eleştirilere göre tatlımız son halini alıyor. Ve piyasaya gönül rahatlığı ile sürüyoruz. Gençler, baklavamızı çok sevdi şimdi yeni ürünümüz kadayıflarımızla da gençlerimize hitap edeceğiz. Takdirini alacağımıza eminiz" diye konuştu.
ÜRETİMİN HER AŞAMASINDA VAR
Veli ve Mahmut Karahan, Köse Tatlıcılık'ın üretiminin her aşamasında boy gösteriyorlar. İmalattan halka ulaşıncaya kadar olan her safhada denetimlerini sürdüren Karahan kardeşler, "Bizim amacımız tüketiciye en güzel en sağlıklı en hijyen ürünü sunmaktır" dedi.
ÖZENLE YAPILIYOR
Köse Tatlıcılık'ın imalathanesinde üretim özenle yapılıyor. Kullanılan un, yağ, fıstık ve ceviz birinci sınıf. Tatlı ve pasta ürünleri yapılırken malzemede kısıntı yapılmıyor.