Silifke
ilçesinde özellikle Göksu Vadisi köylerinde yetiştirilen incirin hasadına başlandı. Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, bu yıl 300 dönüm araziden 400 ton incir hasadı beklendiğini söyledi. Hasadın ay sürdüğünü ifade eden Doygun, hasadı edilen incirin şuan için Kayseri ve Ankara illerine gönderdiklerini fakat hasat arttıkça talebe göre Türkiye'nin değişik illerine gönderildiğini belirtti. Erkencilik ve damak zevki bakımından Silifke yöresi ve Göksu Vadisi köylerinde üretilen incirlerin ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Doygun, "Burada yetişen incirler Göksu Vadisi'nin mikroklima özelliğinden dolayı ayrı bir damak zevkine sahiptir. En erken incir de yöremizde çıktığı ve organik olarak üretildiği için rağbet görüyor. Böylelikle erken hasat yaparak ürününü 5 TL'den satan üreticinin de yüzü gülüyor" dedi.