Tarsus'ta
özel bir hastanede görevli Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz, ramazan boyunca uzun süreli açlık ve iki öğün, hatta sahura kalkmayanlar için bir öğünlük beslenmeden sonra vücudun normale dönmesi için dikkatli olmak gerektiğini söyledi. Karagöz, Ramazan sonrası 'aşırı beslenme' ve 'bayramda ikram edilen her tatlıdan fazlaca yeme' hatasına düşmemek gerektiğini vurgularken, aksi halde hazımsızlık, mide bulantısı, bağırsak rahatsızlıkları, nefes darlığı, şeker ve tansiyon yükselmesi sorunlarının yaşanabileceğini kaydetti. Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz'ün bu konuyla ilgili 7 maddelik öneriler listesi şöyle: Ramazan boyunca ikiye hatta bire inen öğün sayısı artırılmalı. 3 ana, 3 ara öğün şeklinde günde 6 öğün beslenmeli. Ramazan boyunca sahur öğünü yapmak, gece yeme alışkanlığına neden olur. Birkaç gün bu istek devam edebilir. Bu isteği bastırmak için ağır yiyecekler yerine meyve, süt, yoğurt gibi besinler tercih edilmeli. Bayram ziyaretlerinde şerbetli tatlılar yerine imkanımız varsa sütlü tatlı tercih edilmeli. Baklavalara, şekerlemelere 'hayır' demeyi bilmeliyiz. Bayram ziyaretlerinde çay ve kahveye de dikkat edilmeli.