Mersin merkezli ünlü bakliyat firması Arbel A.Ş.'nin tüm kayıtlarının, FETÖ üyesi polislerce 5 yıl boyunca takibe alındığı, şirket yöneticilerinin telefon kayıtlarından e-posta kayıtlarına kadar tüm verilerinin dinlediği ortaya çıktı. Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın imzasıyla, Paralel Yapı mensubu olduğu iddia edilen 18 emniyet görevlisi hakkında soruşturma izni verildi. Firma avukatı Murat Altındere, şirket bilgilerinin, FETÖ destekçisi rakip firmalara verildiğini iddia ederek, yüklü bir tazminat davası açmaya hazırlandıklarını söyledi.
HER ŞEY KAYDEDİLMİŞ
Dinleme skandalı, Arbel A.Ş. 24 Eylül 2008'de başlayıp 25 Aralık 2013 tarihine kadar devam etti. Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, Yönetim Kurulu üyeleri Hasan Arslan, Hüseyin Arslan, yeminli mali müşaviri Sabri Hamamcı, Dış Ticaret Müdürü Muhammet Mekki ile birlikte şirket avukatı Murat Altındere'nin cep telefonu, şirketin ve evlerinin sabit hatları, ADSL veri kullanımları, şirket ve şahısların e-posta hesapları ve yapılan iş toplantıları ile ev yaşamları ayrıntısıyla kayıt altına alındı. İzleme ve dinleme yapan kişilerin FETÖ/ PDY örgütünün yönetici kadrosunda bulunan Mersin emniyet Müdürlüğü'nün eski istihbarat Şube Müdürleri ve komiserleri olduğunu iddia eden Murat Altındere, "5 yıl boyunca bütün hayatımızı takip etmişler. Yasadışı dinleme kararlarının rahatça alınabilmesi için, gerçeğe aykırı sahte tutanaklar hazırlanmış ve terör örgütü yaftası kullanmışlar. Verileri kendi yandaş firmalarına vermek üzere depoladıklarını düşünüyoruz. Dinlemeler ekonomik kumpastan başka bir şey değil" diye konuştu.
"YANDAŞLARA SERVİS EDİLDİ"
Avukat Altındere, Paralel Yapı'nın sadece siyasi ve adli faaliyetlerde bulunmadığının bu dinlemelerle ortaya çıktığını belirterek şunları söyledi: Amaçlar, büyük ticari işletmelerin ticari ve finansal politikaları ile hukuki işleri ve özellikle ihale fiyat politikası ve müşteri ağı gibi bilgileri de depolayarak yandaş firmalara ve şahıslara servis etmektir. Özellikle 5 yıl süreyle şirkete ait tüm e-posta adreslerinin, şirket yönetimi dışındaki kritik pozisyonların tüm iletişim araçlarının kayıt altına alınması bu amacı gözler önüne sermiştir. FETÖ'cü polislerin terörle ilgili hiçbir delil elde edemedikleri halde sahte belgelerle dinleme kararını devam ettirmelerinin, kripto örgütlenmeye bağlayan Murat Altındere, "Bu soruşturmada adı geçen 18 kişiden M.U.H. hâlâ Mersin Emniyet'inde görevini sürdürüyor. Bu da FETÖ/PDY örgüt üyelerinin gerektiğinde kendilerini nasıl gizleyebildiğini ortaya koyuyor. Çoğu meslekten atılan ve halen birçok suçtan yargılanan bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmanın yanı sıra, şirketimiz adına, itibarı ve maddi kaybı için de tazminat davası açacağız" şeklinde konuştu.