Paralel Yapı'nın sudan sebeplerle hakkında dava açarak terfisini engelleyip emekli olmak zorunda bıraktığı Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, "Hükümetin ve Genelkurmay Başkanlığımızın Paralel ihanet Çetesiyle (P.İ.Ç.) etkili mücadelesi sayesinde bir kumpas daha sona erdi" dedi. Hakkında "Mala zarar verme, hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından dava açılan Tuğgeneral Kahraman Güneş ve 4 asker 30 ay aradan sonra beraat etti.
SABIKALI TANIKLAR
Gaziantep'in Karkamış ilçesinde kaçakçılık yapan 2 kişi, 13 Temmuz 2013'te, askeri yasak bölgeye girdi. Suriye sınırında görev yapan sınır devriyesi 'dur' ihtarına uymayan kaçakçıları, aracın lastiklerine ateş ederek yakaladı. Jandarmaya teslim edilen 2 kişi, sınır devriyelerinin kendilerine saldırdığını, hakaret ettiğini, ayrıca tugay komutanının da bir askerin silahını alarak araçlarına ateş açtığını öne sürdü, kaçakçılıktan sabıkalı 4 kişiyi de tanık gösterdi. Paralel Yapı burada devreye girdi ve bölgede rahat hareket etmelerine izin vermeyen Tuğgeneral Güneş'ten intikam için düğmeye bastı. İki kaçakçı, savcının talimatıyla serbest kalırken, Tuğgeneral Güneş hakkında, 21 Mart 2014 günü "Mala zarar verme, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", 4 asker hakkında ise "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, suçu üstlenme" iddialarıyla 5 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Nizip 2. Asliye ceza Mahkemesi'nde görülen davada, neredeyse her duruşmada duruşmanı hâkimi değiştirildi. Bu arada askerler kendilerine isnat edilmeye çalışılan suçu kabul etmedi. Normalde terfi listesinde olan ve Ağustos 2014'teki Askeri Şura'da terfi etmesi gereken Tuğgeneral Güneş, dava nedeniyle beklemeye alındı. Tugay Komutanlığından alınan Güneş, Ankara'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Daire Başkanı olarak görevlendirildi. Yargılama süresi uzadığı için terfi edemeyen Güneş, Ağustos 2015'te emekli olmak zorunda kaldı. Güneş, geçtiğimiz hafta yapılan 13'üncü duruşmada da beraat etti.
ADALETİN TECELLİSİ
Emekli olan Güneş, kararın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Askerlerimin kaçakçıları, askeri yasak bölgede silahla araç lastiğini patlatarak durdurup yakaladıkları olay nedeniyle hakkımızda açılan davadan beraat ettik. Hukuken ceza verilmesi mümkün değildi. Bunu davayı açtıranlar da biliyordur. Hükümetin ve Genelkurmay Başkanlığımızın Paralel İhanet Çetesiyle etkili mücadelesi sayesinde bir kumpas daha sona erdi. Bu mücadele geç de olsa sonuç verdi" dedi.
40 BİN SINIR İHLALİNE MÜDAHALE
2010-2014 yılları arasında Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş Bölgesinde konuşlu 5. Zırhlı Tugay ve Suriye Hudut Birlikleri Komutanı olarak görev yapan Kahraman Güneş, kaçakçılara ve sınır ihlallerine karşı başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyordu. Güneş'in kararlı tutumuyla askerler, aralarında PKK'lıların da bulunduğu, 5 bine yakını kaçakçılık olmak üzere yaklaşık 40 bin sınır ihlal olayına müdahale ederken, kaçakçılıkta kullanılan 200'e yakın aracı da yakaladı.