Mersin'de
yasa dışı telefon dinlemesi yaptıkları iddiasıyla hakim karşısına çıkarılan 27 polisten 5'inin 'terör örgütü suçlamasıyla tutuklanmasını, mağdur avukatlarından Murat Altındere 'Zafer' olarak nitelendirdi. Avukat Altındere, daha önce farklı kentlerde, 'teşekkül oluşturma', 'çete kurma' ve 'özel hayatın gizliliğini ihlal'den tutuklanan Paralelci polislerin, ilk kez Mersin'de 'terör örgütü üyeliği' ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini devirmeye teşebbüs'ten tutuklandığını belirtti.
59 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI
1 Haziran'da düzenlenen operasyonda 1'i işadamı 58'i emniyet mensubu 59 kişi gözaltına alınmış, savcılık 32 kişiyi serbest bırakırken, 27'sini 'terör örgütü üyeliği' ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini devirmeye teşebbüs'ten tutuklanmaları istemiyle Mersin 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etmişti. Hakim, şüphelilerden Mersin KOM eski Şube Müdürü Suat Dağlı, yardımcısı Erdem Kanmaz ile birlikte polis memurları Ahmet Şanverdi, Hüseyin Avcı ve Bekir Kaymakçı'yı tutuklamış, 22'sini adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı.
ÇOK AĞIR BİR SÜREÇ
Polislerin, telefonlarını dinleyerek mağdur ettiği işadamı Mahmut Arslan'ın avukatı Murat Altındere, tutuklanma gerekçelerinin, Paralel Yapı'yla mücadelenin hukuki boyutu açısından bir zafer olduğunu söyledi. Avukat Altındere, "Bu süreç çok önemli ve Paralel Yapı için çok ağır bir süreç. Çünkü Paralel Yapı mensubu polisler ilk kez 'terör örgütü üyeliği' ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini devirmeye teşebbüs'ten tutuklanmış oluyor. Bahse konu terör örgütü ise Fethullahçı Terör Örgütü yani FETÖ. Bu kişiler Türk Ceza Kanunu'nun 311 ve 314'üncü maddelerinden yargılanacak. Burada mağdurlar sadece kişiler değil, aynı zamanda devlet" dedi. Avukat Altındere, İstanbul'da 14 polis hakkında da TCK'nın 314'üncü maddesi uyarınca tutuklama kararı verildiğini belirtti.