Bu sektördeki açığı kapatma ve markalaşmış olan Gaziantep yemeklerini daha iyi yerlere taşımak amacıyla bir dernek çatısı altında birleşme kararı aldıklarını ifade eden GAPDER Yönetim Kurulu Başkanı Doğa Çitçi, Gaziantep'teki tüm aşçıları kapsayan bir dernek kurduklarını söyledi.
GAPDER'i 2012 yılında kurulduklarını ve dernek prosedürlerini tamamladıktan sonra hızlı bir şekilde çalışmalara başladıklarını aktaran Çitçi, şuan itibariyle 150 civarında üyelerinin bulunduğunu kaydetti. Dünyaca ünlü Gaziantep mutfağını en iyi şekilde temsil edeceklerini vurgulayan Çitçi, 'Gaziantep mutfağının yeri dünyada da Türkiye'de de zaten belli. Biz sadece mutfağımızı gündemde tutmak istiyoruz. Mesleğimiz dışında Gaziantep mutfağının gelenekselliğini ve zenginliğini orijinal dokusu içinde gündeme tutmayı hedefliyoruz' dedi.
GAPDER Yönetim Kurulu Başkanı Doğa Çitçi ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ragıp Güzelbey, Sabahattin Bozkurt, Kenan Ok, Baran Ölçer ve Mehmet Çavdar, Başkan Güzelbey'in Gaziantep'in lezzet değerlerinin yaşatılması için verdiği desteklere teşekkür ederek, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Aşçılık Okulu'nun bu değerlerin yaşatılması adına atılmış büyük bir adım olduğunu ifade ettiler.
Gaziantep'in yerel ve ulusal yemek kültürüne sahip çıkacaklarını kaydeden GAPDER üyeleri, Yine Büyükşehir Belediyesi'nin açmaya hazırlandığı Aşçılık Akademisi'nin Gaziantep Mutfağı'nın tanımasında ve lezzet değerlerinin yaşatılmasında büyük katkı sunacağını vurguladılar. Başkan Güzelbey ise, böyle bir topluluğun bir arada çalışmasının Gaziantep yemek kültürüne önemli katkı sağlayacağını ifade etti. Güzelbey, bir dünya markası olan Gaziantep mutfağının gündemde tutulması ve gelecek nesillere aktarılması için oluşturulan bir derneğin yemek kültürünün gelişimine değer katacağını bildirdi.