Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü davasında karar açıklandı. Adnan Oktar ile birlikte 14 elebaşına "örgüt yöneticiliği", "cinsel saldırı", "çocuğun cinsel istismarı", "eziyet" gibi birçok suçtan toplamda 9 bin 803 yıl 6'şar ay hapis cezaları verildi. Adnan Oktar ile birlikte toplam 14 sanık "örgüt yöneticiliğinden" ceza aldı. Diğer sanıkların da çoğuna "örgüt üyeliği" ve "cinsel suçlar" başta olmak üzere birçok suçtan cezalar verildi. Örgüt mağdurları mahkemeyi alkışladı.
İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Cezaevi girişindeki duruşma binasında görülen 78'i tutuklu 236 sanığın yargılandığı davada bugün karar duruşması yapıldı. Kararı açıklayan mahkeme heyeti, elebaşı Adnan Oktar'a "örgüt kurma ve yönetmekten" 9 yıl, "casusluk" suçundan 8 yıl, "FETÖ'ye yardım" suçundan 6 yıl, 7 ayrı "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 166,5 yıl, 27 kadına yönelik "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 344 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Oktar 4 müştekiye yönelik "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 742 yıl, "eziyet" suçundan 6 yıl, "eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi" suçundan 42 yıl, "kişisel verilerin kaydedilmesi suçundan 57,5 yıl, "tehdit" suçundan da 3 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Oktar'a sadece bireysel suçlarından verilen hapis cezası bin 300 yılı geçti.
14 ELEBAŞINA EN AĞIR CEZALAR
Adnan Oktar ile birlikte toplam 14 sanığa "örgüt yöneticiliğinden" ceza verildi. Elebaşıların bireysel suçlardan aldıkları cezalara, örgüt üyelerine verilen cezalar da eklendi. 14 örgüt yöneticisine toplamda ayrı ayrı 9 bin 803 yıl 6'şar ay hapis cezaları ve 396 bin 400 lira adli para cezaları verildi. Bu cezaları alan 14 örgüt yöneticisi şöyle: Adnan Oktar, Tarkan Yavaş, Mehmet Noyan Orcan, Bora Yıldız, Halil Hilmi Müftüoğlu, İbrahim Tuncer, Ulviye Didem Ürer, Alev Babuna, Aylin Atmaca, Merve Büyükbayrak, Yeliz Sucu, Sinem Hacer Tezyapar, Fatma Ceyda Ertüzün, Ayşegül Hüma Babuna.
MAHKEMEYE ALKIŞ
Öte yandan, mahkeme başkanının hükmü okuduğu sırada örgütün mağduru olan bazı şikayetçiler, kararı alkışladı. Mahkeme başkanı, bu kişileri uyardıktan sonra kararı okumaya devam etti. Mahkeme başkanının kararı okuması yaklaşık 2 saat sürdü. Hüküm bittikten sonra mağdur ve müştekiler bu kez hep birlikte mahkemeyi alkışladı ve sanıklara tepki gösterdi. Sanıklar da tepki olarak alkış ve el sallayarak kararı protesto etti. Jandarma görevlileri salonu kontrollü olarak boşalttı.
YARGILAMA 16 AY SÜRDÜ
Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütüne 11 Temmuz 2018 tarihinde operasyon yapılmış, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 8 Temmuz 2019'da iddianamesini hazırlamış, 17 Eylül 2019'da da örgütün yargılanmasına başlanmıştı. 17 Eylül 2019'da başlayan ilk duruşmada örgüt elebaşı Adnan Oktar'ın savunmasını almıştı. Örgüt mağduru olan müşteki kadınların ifadeleri sırasında duruşmalar kapalı yapılmıştı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında tutuksuz sanıkların duruşmalara katılma zorunluluğu kaldırılırken, buna rağmen birçok tutuksuz sanık ve izleyici duruşmaları takip etmeyi sürdürmüştü.