Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan Adli Yıl Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ile tokalaştı.
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, 2019-2020 Adli Yıl Açılışı dolayısıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Türkiye Barolar Birliği hiçbir siyasi partinin muhalifi veya destekçisi değildir." ifadelerini kullandı.
Türkiye Barolar Birliği Metin Feyzioğlu'nun konuşmasından satırbaşları;
"Bugün buradayız, çünkü vatandaşlarımızın yargı konusunda bizlerden beklentileri var. Sorun ve beklentiler birbirinden bağımsız değil. Avukatın ve vatandaşın sorunu var. Sn. Cumhurbaşkanımızın ve Sn. Adalet Bakanımızın çok büyük desteğiyle, barolarımızın, Yargıtayımızın ve Danıştaylarımızın Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde sorunlarımızın önemli bir kısmına çözüm var."
Yeni Adli Yıl başlıyor! Metin Feyzioğlu'ndan önemli açıklamalar
"AVUKATLIKTA VATANDAŞIN KDV YÜKÜ İNDİRİLMELİ"
"Yeni hukuk fakültesi açılmamalı" diyen Feyzioğlu, "Hukuk alanındaki mesleklere giriş sınavı bir an önce getirilmelidir. Bilgiyi ölçen, zor bir sınav olmalıdır." açıklamasında bulundu. Koruyucu avukatlık hizmetlerinin geliştirilmesi gerektiğini belirten Feyizoğlu, "Avukatlıkta vatandaşın KDV yükü indirilmeli" ifadelerine yer verdi.
Feyzioğlu, "HSK'nin yapısının, kuvvetler ayrılığını tam olarak sağlayacak şekilde Meclis'imizde uzlaşma ile yeniden düzenlenmesini öneriyoruz." şeklinde konuştu.
"TÜRKİYE'NİN DEMOKRATİK KURUMLARINI GÜÇLENDİRMELİYİZ"
"Ülkemiz 15 temmuz darbe girişimiyle iç savaşa sürüklenmek istedi. Basit bir darbe girişimi değildi. Bu darbe girişimini tek yumruk olarak önledik. Bir daha böyle bir darbe girişimiyle asla karşılaşamayız. Bunu önlemek için Türkiye'nin demokratik kurumlarını güçlendirmeliyiz."
YARGITAY BAŞKANI İSMAİL RÜŞTÜ CİRİT'İN KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI;
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, "Yargının, yasama ve yürütme organı başta, tüm güç odakları karşısında bağımsız olması, hukuk devletinin değişmez ilkesidir. Hukuk sistemi hakların korunmasıyla oluşturulur. Yargı Reformu Stratejisi'nde öngörülen 9 amacın gerçekleştirilmesi, adalet sistemimizin daha da güçlenmesine katkı sağlayacak." dedi.
"HAKİMLERİN COĞRAFİ TEMİNATININ OLMASI..."
"Hakimlerin coğrafi teminatının olması, yargı bağımsızlığının güçlendirilmesi açısından olumlu bir adımdır." diyen Yargıtay Başkanı Cirit, "Adli yıl açılışlarının halkın huzurunda, tüm tarafların katılımıyla şeffaf ve demokratik şekilde yapılması önemlidir" açıklamasında bulundu.
AVRUPA BİRLİĞİ'NE RAPOR TEPKİSİ: DEĞERSİZ BİR KAĞIT PARÇASI
AB raporunun değersiz bir kağıt parçası olduğunu söyleyen Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, "Türk yargısına algı sistematik bir şekilde sürdürülmektedir. AB tutumuyla Türk yargısı önünde değer kaybetmiştir" dedi.
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'ten önemli açıklamalar
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, FETÖ ile mücadelede, "FETÖ soruşturmaları kapsamında eski yüksek yargı üyesi 178 kişi hakkında fezleke düzenlenmiş, bunlardan 175'i hakkında dava açılmıştır." açıklamasını yaptı.