İŞTE AK PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ VE BARLA PLATFORMU BAŞKANI SAİD YÜCE'NİN AÇIKLAMASINDAN BAZI BAŞLIKLAR
BEDİÜZZAMAN FİKRİ PLANDA TAVIR GÖSTERMİŞTİR
Bediüzzaman'ın Atatürk'e karşı olan tavrı, tamamen fikir planındadır ve onun milletin inançlarını rencide eden bazı icraatlarına yöneliktir. Bunun yanında Bediüzzaman Said Nursi 9 Kasım 1922'de Mustafa Kemal ve arkadaşlarının daveti üzerine geldiği TBMM'de 'hoşamedi' töreniyle karşılanır. Yani alkışlarla resmi bir 'hoş geldin töreni' düzenlenir. Dua etmesi için kürsüye davet edilir. Said Nursi kürsüye çıkarak Anadolu gazilerini kutlar, zafere ulaşmaları için dua eder.
BU ÜSLUP YAKIŞMAZ
Yine Bediüzzaman 1935'de Eskişehir mahkeme müdafaasında "Evet, ben Ankara reislerinde, hususan Reisicumhurda bir deha hissettim ve dedim: Bu dehayı, kuşkulandırmakla an'anat aleyhine çevirmek caiz değildir" demiştir. Şahsi meseleler, hele aile ve namus konularını içine alan iddialar, hiçbir zaman Bediüzzaman'ın ve Nur talebelerinin itham vesilesi yaptığı hususlar olmamıştır.
YAŞAYAN TALEBELERİ DE REDDETMİŞTİR
Nitekim, Bediüzzaman Hazretlerinin yaşayan talebelerinden ve varislerinden olan Hüsnü Bayram da "Risale-i Nur'un ve Nur talebelerinin asla böyle bir tarzı olamaz. Böyle bir üslubu ve kullanan şahısları da şiddetle reddediyoruz" diyerek tavrını açıkça ortaya koymuştur.