Alışveriş merkezlerinin, kültür sanat aktiviteleri ile Türk tiyatrosunun salon sorununa çare olduğunu belirten ünlü tiyatrocu Haldun Dormen, şu ilginç açıklamayı yapmış:
"Dormenler, Türk tiyatrosuna uzun yıllar hizmet verdi ve zirvede olduğu bir dönemde perdelerini kapattı. Böyle olması gerekiyordu ve bundan sonra perdelerini açmayacak. Bakın ben Kenterler'in içine düştüğü duruma çok üzülüyorum; kapanmak üzereler. Salonları düğün salonu olacak deniyor. Bırakmaları gerektiği noktada perdelerini kapatmaları gerekiyordu."
Bir sanat adamı, efsane tiyatrocu olmasına rağmen Dormen, lafını hiç romantizme bağlamadan, hayatın gerçeklerinden bahsetmiş. Evet, Kenter Tiyatrosu bir efsaneydi, uzun yıllar kapalı gişe oynadı ama Kenter Ailesi üyelerinin birer birer hayatını kaybetmesi ya da sağlık sorunları nedeniyle tiyatroyu bırakması, Kenter Tiyatrosu'na büyük darbe vurdu.
Eskimiş koltukları, sıvası dökülen duvarlarıyla Kenter Tiyatrosu'nun modern AVM tiyatrolarıyla yarışması çok zor. Ama düğün salonu olacağı yönündeki iddialar bile insanı derin bir hüzne boğuyor. Türkiye'deki her tarihi mekan AVM'lere yenilmek zorunda mı? Yüksek kira bedelleri ya da işletmeci hataları yüzünden tarihi salonlar, sinemalar teker teker yok olup gidiyor. Bu yerler sembol olarak kalmalı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tam da bu noktada sanata destek çıkmalı.
Devlet desteğiyle doğru bir proje ve modern bir işletme modeliyle Kenter Tiyatrosu, sadece İstanbul'un en işlek caddelerinden biri olan Osmanbey'de bulunma avantajıyla bile hayatta kalabilir. Eğer Kenter Tiyatrosu düğün salonu olursa, bu tiyatromuz için büyük bir utanç kaynağı olur.