Doğranmış soğanı, kıyılmış sivri biberi ve maydanozu, küçük küpler halinde kesilmiş patateslerle harmanlayın. İçine baharatları, ezilmiş sarımsakları ve küp doğranmış hindi etlerini ilave ederek yağlanmış güveç kaplarına paylaştırın. Üzerine zeytinyağını gezdirin. Güveçlerin üstünü yağlı kağıtla kapatın. Fırın tepsisine yerleştirip 35-40 dakika pişirin.
MALZEMELER
500 gr. hindi eti
1 adet soğan
1 adet patates
5 diş sarımsak
4 çorba kaşığı tereyağı
4 adet sivri biber
1/2 demet maydanoz
Kimyon, tuz, karabiber
Muhallebili ayva tatlısı
Ayvaları soyup ikiye bölün. Çekirdeklerini yuvalarından çıkarıp tencereye dizin. Ortalarına ikişer çorba kaşığı şeker koyup kısık ateşte pişirin ve servis tabağına alın. İki bardak sütü, üçer çorba kaşığı nişasta ve şekerle karıştırıp ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin ve iki parmak derinliğindeki bir tabağa dökün. Donunca dilim dilim kesip ayvaların üstüne koyun. Gülsuyu ve pudra şekeri serpip servis yapın.
MALZEMELER
3 adet orta boy ayva
12 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 su bardağı süt
1 çay bardağı gül suyu
1 çay bardağı pudra şekeri
Sosisli makarna
Makarnayı, tuzlu suda 14 dakika kaynatın. Bir tavada tereyağını eritin, doğranmış sosis, salça ve baharatları koyarak üç dakika soteleyin. Küp şeklinde doğranmış kabakları da içine koyup üzerine bir çay bardağı su ekleyin ve beş dakika pişirin. Sivri biberi ve haşlanıp süzülmüş makarnayı da üzerine koyup karıştırın.
MALZEMELER
1/2 paket makarna
200 gr. sosis
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
1 adet kabak
1 adet sivri biber
Tuz, karabiber, kekik