4 KİŞİLİK
Kuzukulağını yıkayıp süzün, iri iri doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp kuzukulağı ve ikiye bölünmüş domateslerle karıştırın. Sirke, limon ve zeytinyağını çırpın, salatanın üzerine dökün. Avokadoyu ortadan ikiye bölün. Çekirdeğini çıkartıp dilimleyin, salataya ekleyin. Dolmalık fıstığı az yağda soteleyin, salatanın üzerine dökün
MALZEMELER
5 adet çeri domates
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 adet avokado
1 limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 demet kuzukulağı
2 yemek kaşığı sirke
4 KİŞİLİK
Havuçlu bonfile
Bonfileleri uzun ince kesin. Hardal, zeytinyağı ve baharatları karıştırın, etleri bu karışımın içinde 10 dakika dinlendirin. Ardından tereyağında karıştırarak pişirin. Havuçları ince ince doğrayıp zeytinyağında dört dakika kadar kızartın, üzerine etleri ekleyip birlikte iki dakika daha pişirin.
MALZEMELER
2 adet havuç
400 gr. bonfile
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı hardal
Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber
6 KİŞİLİK
Cevizli incir tatlısı
İncirleri, tam ayırmadan ortadan ikiye bölün, üzerine şeker ve cevizi ekleyip beş dakika pişirin. Soğuyunca aralarına ceviz ve bal koyun. Fıstık ve bal karışımıyla üzerini süsleyin.
MALZEMELER
6 adet kuru incir
150 gr. ceviz
100 gr. fıstık
3 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı şeker