Gaziantep'teki Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri yılın ilk 5 ayında Türkiye ekonomisine 45 milyon 327 bin TL katkı sağladı. Üretimin üçte birini tek başına bir okul yaptı. Meslek liselerinin üretime katkısında 3. Sırada gelen Gaziantep'in meslek liseleri dekoratif üründen el sanatlarına, saç bakımından motor bakım onarımına, yemek üretiminden kuaför ve berber işlemlerine, Bağlama yapımından dezenfektan, sıvı sabun, çamaşır suyu, kolonya üretimine, ekmek üretiminden etkileşimli tahta bakım ve onarımına kadar birçok alanda üretiyor, gelişiyor ve geliştiriyor.
Şehitkâmil ilçesinde bulunan Beylerbeyi Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi; Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan istatistiklere göre, 2022 yılının ilk beş ayında 14 milyon 132 bin gelir sağlayarak Türkiye'nin üretimden en çok gelir elde eden meslek lisesi oldu. Beylerbeyi Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanı öğretmenleri, ildeki taşımalı eğitim yapan okullardaki yemeklerin iyileştirilmesini hedef alarak ortaya büyük bir tesis projesi koydu. 1000 metrekare alana sahip son sistem mutfak atölyesinde hijyenik ortamda üretim yapan okulun mutfağında 50 öğrenci çalışıyor. Öğrenciler mutfakta hem meslek ediniyor hem de aldıkları asgari ücretle aile bütçelerine katkı sağlıyor. Okul mutfağında günde 25 bin kişilik yemek üretimiyle çeşitli kamu kurumlarının yemek ihtiyacını karşılanıyor.
Gaziantep İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Yavuzeli Devlet Hastanesi, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Kadın Konuk Evleri ile Araban, Karkamış, Oğuzeli, Nizip, Şehitkâmil ve Yavuzeli ilçelerinin taşımalı eğitimdeki öğrencilerin yemekleri okul tarafından hazırlanıyor.