Kahramanmaraşlı merkezli asrın felaketi depremlerde evleri yıkılan ve Osmaniye'nin Kazmacı köyünde yapılan köy evlerine yaklaşık 2 ay önce taşınan aileler çifte bayram yaşıyor.
Yeni yuvalarında birbirlerinin bayramlarını kutlayan ve evlerinin balkonunda oturarak sohbet eden depremzede kadınlar, "Devletimiz bize çifte bayram yaşattı. Yeni evimizde bayram yapmanın keyfini yaşıyoruz.
Her gün birimizin bahçesinde buluşuyoruz, sohbet ediyoruz. Bize bu keyfi yaşatan Cumhurbaşkanımız 'Tayyip babamızdan' Allah razı olsun" dediler.
"RÜZGAR ESTİĞİ ZAMAN KORKUYORDUM"
Asrın felaketinde Osmaniye'nin Kazmaca Köyü Nergizlik Mahallesi'ndeki müstakil evi yıkılan 9 çocuk 30 torun sahibi Fatma Çolak Kadıoğlu (70), şimdi yeni yuvasında komşularını ağırlamanın mutluluğunu yaşıyor.
Rüzgar estiği zaman yıkılacak diye korkuyordum. Ama burası her anlamda mükemmel. Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Depremde tek katlı evi ağır hasar alması sonucu yıkılan ve geçimini hayvancılıkla sağlayan Ayşe Lök ise, hayalindeki eve devletin sayesinde kavuştuğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız kimseyi sokakta bırakmadı.
Eğer Cumhurbaşkanımız başımızda olmasaydı biz bu evleri göremezdik. Evimin temizliğini keyifle yapıyorum. Devletimden bir tek isteğim var.