MasterChef Tuhu tarifi arama geçmişlerindeki yerini aldı. Günün konsepti gereği Anadolu ve Mezopotamya yemekleri ile yarışan yarışmacılar bilinen en eski tarifleri uygulayacak. Ana maddesi pancar olan Tuh'u da onlardan biri. Tuhu tarifi ve malzemeleri izleyenler ile paylaşıldı. Peki, Tuhu nasıl yapılır, malzemeleri neler, püf noktası nedir? İşte, detaylar ve yapılışı…
TUHU MALZEMELERİ
450 gram doğranmış kuzu but eti
4 yemek kaşığı susam yağı veya zeytinyağı
350 ml sıcak su
1 adet küp doğranmış soğan
2 su bardağı ince dilimlenmiş roka
3 çay kaşığı kişniş baharatı
2 çay kaşığı kimyon
2 büyük pancar
1 ince kıyılmış pırasa
4 diş sarımsak
6 adet arpacık soğan
MASTERCHEF TUH'U YAPILIŞI
Geniş bir tencereye yağ ekleyin ve yüksek sıcaklıkta ısıtmaya başlayın. Kuzu etini yağın içinde hafif koyulaşana kadar birkaç dakika bekletin.
Soğanları ekleyin ve 5 dakika boyunca pişirin
Pancar köklerini ekleyin ve 5 dakika boyunca pişirin