Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü ekim alanında oluşturulan kanola tarlaları Edirnelilere görsel şölen sunuyor.
Trakya çiftçisinin özellikle son yıllarda ayçiçeğine alternatif olarak gördüğü ve rekolte artırımı için çalışmalar yapılan kanola tarlaları, bu yıl ayçiçeği tarlalarından önce Edirne'yi sarıya boyadı.
Sarının her tonunu doğayla buluşturan eşsiz manzarayı fırsat bilen Edirneliler, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsüne ait kanola ekim alanlarını adeta fotoğraf stüdyosuna çevirdi.
Kanola yağı, kolza bitki tohumlarının genetik yollarla ıslah edilmesiyle elde edilmiş tohumlardan üretilen bir yağ çeşididir. Kanada tarafından geliştirilip tüm dünyaya tanıtıldığı için Canadian Oil, Low Acid olarak bilinmektedir.