Corona virüsü hakkında son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Dünya genelinde Covid-19 son durum giderek kötüleşirken salgının merkez üssü ABD ve İngiltere'den art arda sarsan haberler geliyor. Her iki ülkede de tam anlamı ile bir teyakkuz yaşanırken virüsün yayılması engellenemiyor. Öte yandan, Türkiye'deki son durum bilgileri de Fahrettin Koca tarafından günlük olarak açıklanıyor. Vatandaşlar Türkiye'de son durum ve corona virüsü vaka sayısı ile iyileşen hasta sayısını öğrenmeye çalışıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından her gün açıklanan günlük veriler ile, detaylı vaka sayısı, ölü sayısı, iyileşen hasta ve entübe hasta sayısı kamuoyu ile paylaşıyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 15 Nisan Türkiye'de corona virüsü son durum açıklandı. Bakan Koca, Twitter hesabı üzerinden vaka, ölüm, iyileşen ve entübe hasta sayısı son durum bilgilerini kamuoyu ile paylaştı.
Koca, dün yaptığı açıklamalarda vaka dağılımı hakkında bilgi vermişti.
Peki, Sağlık Bakanlığı corona virüsü canlı haritası Türkiye'de vaka ve ölüm sayısı kaç oldu? İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere illerde ve ilçelerde son durum ne? Haberimizden, açıklama yapılır yapılmaz 15 Nisan Türkiye'de corona virüsünde son durumu canlı tablo ile öğrenebilir, dünyadaki corona virüs vakalarını harita üzerinden anlık olarak takip edebilirsiniz.
15 NİSAN SON DURUM TABLOSU AÇIKLADI!
Bakan Fahrettin Koca, Twitter hesabından 15 Nisan Türkiye'de corona virüsü son durum tablosunu açıkladı.
Açıklanan verilere göre, 15 Nisan günü Türkiye'de 34 bin 90 test yapıldı.Tespit edilen yeni vaka sayısı 4 bin 281 kişi oldu. Bugün hayatını kaybedenlerin sayısı ise 115 oldu.
Türkiye'de toplamda 69 bin 392 kişide corona virüsü tespit edilmiş oldu.
Toplam yoğun bakım sayısı bin 820, toplam entübe hasta sayısı ise bin 52 olarak duyuruldu.
BAKAN KOCA NELER SÖYLEDİ?
Bakan Koca, 15 Nisan corona virüs tablosunu açıklarken şu ifadeleri kullandı:
"Vaka sayısındaki artış hızı, yoğun bakım ve solunum desteği ihtiyacı olan hastaların sayısındaki artış hızı sabit kalma eğiliminde. 875'i son 24 saatte olmak üzere 5.674 hastamız taburcu edildi. İki gücümüz var: Tedbir, tedavi. Gücümüzü kullanalım."
14 NİSAN TÜRKİYE VAKA VE ÖLÜM SAYISI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunurak 14 Nisan Türkiye Corona virüsü ve vaka ölüm sayısını duyurdu.
Koca, 14 Nisan'da 33 bin 70 test yapıldığını bildirirken 4 bin 62 kişide daha corona virüsü tespit edildiğini bildirdi. Böylelikle, Türkiye'de toplam koronavirüs vaka sayısı 65 bin 111'e ulaştı. Koca ayrıca, 107 kişinin hayatını kaybettiğini ve 842 kişinin iyileştiğini kamuoyu ile paylaştı.
Türkiye geneli vaka dağılımı için ilerleyiniz...
14 NİSAN BAKAN KOCA NELER SÖYLEDİ?
Bakan Koca'nın açıklamalarından satırbaşları:
Ülkemizde virüsün görüldüğü 10 Mart'tan bugüne kadar gelen süreçte neler yaşadık. Neden ısrarla ile önlem almamız gerekiyor? Bunların hepsine açıklama getirmeye çalışacağım. Türkiye salgından en az zararla çıkacaktır en az can kaybıyla çıkacaktır. Kurallara istisnasız uyalım, sonuca odaklanalım. Bilelim ki tedbir %100'e yaklaştığında uğraşacağımız tek sorun eldeki vakalar olacaktır.
Türkiye'de 4.haftada vaka artış hızı düşüşe geçti. Virüsün yayılma hızını kontrol altına almaya başladık. Bu başarımız filyasyon sayesinde oldu. Filyasyon, temas zincirinin taranmasıdır. Vaka artış hızının düşüşe geçmesini filyasyon yöntemi ile sağladık. Bu yöntemi hiçbir ülke uygulayamadı.
Hastalığın temas halinde olduğu kişileri izliyoruz, izole ediyoruz ve tedavi ediyoruz. Filyasyon uygulaması ile biz nokta atışı yaparak ilerliyoruz. Yaygın temas taraması, sıkı takip. Salgın böyle önlenebilir. Dünyada sadece şikayetle başvurular izleniyor. Güney Kore ve Singapur gibi bir kaç ülke bizim gibi.
Türkiye'de vaka artış hızının azalması, ölüm hızının azalması, sonuç alacağımızın somut işaretidir.
Hastaların temas ettiği 261 989 kişi tespit edildi ve bu kişiler izlendi. Yeni bir tanı konduğunda, hastanın kimlerle ne zaman görüştüğünü, aile bireylerini, iş yeri arkadaşlarının bilgilerini topluyoruz. Bir vaka tespit edildiğinde o kişinin yakın temas çevresi filyasyon ekibimizin listesine düşüyor. Filyasyon ekiplerimiz 3 kişiden oluşuyor. Her yeni vakada bu ekipler harekete geçiyor ve hastayı 48 saat tarıyorlar. Ekibimiz doğrudan bu kişilerin adreslerine ulaşıyor.
İstanbulda 1200 kişilik filyasyon ekibimiz görev yapıyor. Mücadelenin adını duymadığınız bir çok kahramanı vardır. Filyasyon çalışmamızın büyük bir kısmı aile hekimleri ile yürütülüyor. Söylediklerimden şu sonucu çıkarabilirsiniz: Coronavirüs ile mücadelemiz mahallelere kadar inmiştir. Her sağlam veri virüse karşı bir silahtır.